Dodatek na gorivo v EvropiTNT pri vseh pošiljkah obračunava dodatek na gorivo, ki se ga določi na podlagi posebnega indeksa.

 

Stopnja dodatka na gorivo je: 

28. oktober 2018 - 1. december 2018: 18,50 %
30. september 2018 - 27. oktober 2018: 17,50 %
2. september 2018 - 29. september 2018: 17,50 %

 

Izračun dodatka na gorivo temelji na tržni ceni U.S. Gulf Coast (USCG) za galono kerozinskega reaktivnega goriva. Stopnja dodatka se mesečno prilagaja spremembam cen na trgu upoštevaje zaokroženo povprečno tržno ceno za galono kerozinskega reaktivnega goriva, ki jo objavlja Urad ZDA za zbiranje podatkov o energiji (U.S. Energy Information Administration – EIA). Za prenos zadnjih mesečnih podatkov EIA kliknite tukaj.

 

S 1. januarjem 2018 bo stopila v veljavo nova tabela indeksov, na podlagi katere se bo v prihodnje obračunaval dodatek na gorivo. Stopnja dodatka se bo mesečno prilagajala v skladu s sprembami zaokrožene povprečne tržne cene USCG za galono kerozinskega reaktivnega goriva upoštevaje spodnjo tabelo:

Pozor: v indeksu bodo upoštevane spremembe cen z dvomesečnim zamikom. Na primer, mesečno povprečje tržne cene za galono kerozinskega reaktivnega goriva v mesecu aprilu 2018 bo objavljeno v drugem tednu meseca maja 2018, za določitev indeksne stopnje in s tem za obračun ustreznega dodatka na gorivo pa bo uporabljeno šele v mesecu juniju 2018.

 

TNT si pridržuje pravico do sprememb indeksa za dodatek na gorivo ter drugih podatkov iz zgornje tabele v zvezi z uporabo dodatka brez predhodnega obvestila. Tako višina kot trajanje uporabe dodatka na gorivo bosta določena po lastni presoji družbe TNT. Če se dodatek na gorivo dvigne nad najvišjo vrednost ali pade pod najnižjo vrednost ali pa če pride do sprememb v sprožilnih točkah, bo zgornja tabela posodobljena.

 

Prosimo, da zaradi morebitnih sprememb redno preverjate vsebino te spletne strani.


Z obiskom in uporabo tega spletnega mesta soglašate s tem, da podjetje TNT in njegovi partnerji namestijo piškotke. Več informacij