Priprava vaše pošiljke

Pravilna priprava pošiljke je najboljše zagotovilo za pravočasno prispelo pošiljko. To pomeni, da morate uporabiti škatlo prave velikosti ter ustrezne embalažne materiale in nalepke.

Dokumenti

Razumevanje stroškov pošiljanja

S prostorninsko težo določamo težo paketa, ki določa stroške pošiljanja. Prostorninska teža označuje gostoto paketa t.j. količino prostora, ki jo zavzema v povezavi z dejansko težo – večja ko je pošiljka, večja je prostorninska teža.


Kako pravilno pakirati

Predpisi

Če želite zagotoviti, da vaša pošiljka pride varno na cilj v enakem stanju, kot ste jo poslali, morate upoštevati ustrezne predpise za pakiranje.

Označevanje

Pomembno je, da so nalepke na pošiljki pravilno nameščene, saj navajajo ključne informacije za prevoznike, denimo destinacijo in način obravnave pošiljke.

Občutljive pošiljke in pošiljke visoke vrednosti

Ti izdelki zahtevajo posebno obravnavo. Zato je pomembno, da jih pravilno ovijete in označite, s čimer boste zmanjšali možnost poškodb med transportom.

Smernice za pakiranje

Oglejte si, kako lahko varno zapakirate pakete, palete in pošiljke nepravilnih oblik. Dodana so tudi navodila za zapečatenje in označevanje, ki zagotavljajo, da bo vaše blago pravilno zapakirano in pripravljeno za prevoz.

 

Začnite pošiljati z družbo TNT

  • Za podjetja vseh velikosti
  • Prilagojene cene za pošiljatelje, ki pogosto pošiljajo
  • Prevzamemo vaš paket, da vam prihranimo čas
  • Takojšnja spletna ponudba v sistemu myTNT 2