Tnt politika varovanja osebnih podatkov

Ta politika opisuje tnt-jev postopek zbiranja, uporabe, objave in shranjevanja osebnih podatkov (kot je navedeno spodaj), katere nam posredujete neposredno ali preko te spletne strani.

Priporočamo, da pred uporabo te spletne strani, to politiko varovanja osebnih podatkov preberete v celoti. Trenutna spletna stran je nadzorovana s strani podjetja TNT Express N.V., ki je registrirana v Amsterdamu na Nizozemskem, tudi na pobudo vseh entitet skupine (v nadaljevanju »TNT« ali »mi«) in je v pristojnosti nizozemske zakonodaje.

Osebni podatki

Informacije o strankah, ki jih zbiramo so ime, podatki o vaši pošiljki, naslov, e-naslov in telefonska številka. Nekateri podatki, ki jih zbira TNT, se nanašajo tudi na istovetnost oseb (»osebni podatki«).

Prenos osebnih podatkov

Glede na to, da naše storitve izvajamo po vsem svetu, se lahko vaši osebni podatki prenesejo izven evropskega gospodarskega prostora. Z uporabo naših storitev soglašate s tovrstnim prenosom. V kolikor objavite vaše osebne podatke na javno dostopnih delih spletne strani, lahko do vaših podatkov dostopajo osebe iz držav, ki niso del evropskega gospodarskega prostora in morebiti nimajo sprejete zakonodaje o varovanju osebnih podatkov, ki obstaja v evropskem gospodarskem prostoru.

 

TNT lahko posreduje vaše osebne podatke lokalnim in državnim (tujim) vladam zaradi upoštevanja veljavne zakonodaje ali zaradi pospešitve dostave vaše pošiljke v namembni kraj.

Pravična in varna obdelava vaših osebnih podatkov

Z našo politiko sprejemamo vse potrebne ukrepe, s katerimi zagotavljamo pošteno in zakonito obdelavo vaših osebnih podatkov. Sprejeli bomo vse potrebne ukrepe za izvajanje in vodenje te politike varovanja osebnih podatkov. Vsi naši zaposleni in obdelovalci podatkov, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so dolžni spoštovati zasebnost le teh.

Dostop in popravki

S klicem na TNT v vaši državi lahko preverite s katerimi vašimi osebnimi podatki razpolagamo. Vašo zahtevo bomo potrdili v 4 tednih. V primeru, da vaših osebnih podatkov ne bi smeli razkriti, vam bomo navedli razlog za takšno zavrnitev.

Za vaše osebne podatke želimo poskrbeti, da so točni, veljavni in popolni, zato se v primeru morebitnih napačnih informacij obrnite na nas. Vaše osebne podatke, s katerimi razpolagamo, bomo popravili.

Spletni piškotki (ang. Cookies)

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih lahko spletna stran pošlje brskalniku uporabnikov za shranjevanje na trdem disku. Piškotki lahko olajšajo uporabo spletnega mesta tako, da shranjujejo in urejajo status, aplikacije, nastavitve in druge informacije o uporabniku; so v splošni uporabi in na splošno veljajo za sprejemljive. Večina brskalnikov je nastavljena na sprejemanje piškotkov, uporabniki pa lahko spremenijo nastavitve in zavrnejo piškotke ali si nastavijo opozorila v primeru pošiljanja piškotkov.

Za več informacij o tem, kako uporabljamo piškotke, kliknite tukaj.

Povezave do drugih spletnih strani

Ta spletna stran lahko, kot prednost uporabnikom, vsebuje povezave ali reference na druge spletne strani. Prosimo, upoštevajte, da TNT ne odgovarja za zaščito zasebnosti in vsebino teh drugih spletnih strani, in da v vsakem primeru ta politika o varovanju osebnih podatkov ne velja za druge spletne strani. Priporočamo, da si preberete politiko o varovanju osebnih podatkov vsake spletne strani, ki jo obiščete.

E-naslov (samo, v primeru naročnine)

V primeru naročnine na naša e-opozorila, vas bomo prosili za posredovanje vašega e-naslova. Ta naslov bo uporabljen izključno za vaše obveščanje. Če se želite odjaviti od našega seznama e-opozoril, lahko to storite v vsakem trenutku, kot je navedeno v vsakem e-sporočilu ali pa nas kontaktirate na e-naslov websitemanagement@tnt.com.

Spremembe

TNT lahko po lastni presoji revidira to politiko o varovanju osebnih podatkov. Pred samo revizijo te politike, bo TNT obvestil vse uporabnike te spletne strani.

Zbiranje osebnih podatkov in njihov namen

TNT zbira in shranjuje informacije o vsaki pošiljki, ki jo obdela, z namenom zagotavljanja učinkovite skrbi za dostavo pošiljk, ki jih zahtevajo stranke. TNT uporablja podatke o strankah in njihovih pošiljkah za zagotavljanje ali širjenje ponudbe storitev, ki jih ponuja strankam; za komuniciranje s strankami o dodatnih storitvah, ki bi strankam koristile; za zagotavljanje naših legitimnih interesov (vključno z analizo trenutnih trendov in tržnih raziskav); za določanje cen; za zagotavljanje zaupanja; za vzpostavljanje učinkovitega sistema fakturiranja in izponjevanja vladnih predpisov.

 

Vsi zbrani osebni podatki bodo uporabljeni izključno za namen zagotavljanja naših storitev in jih ne bomo shranjevali za daljše časovno obdobje, kot je zakonsko dovoljeno in potrebno za ta namen.

Tretje osebe

Pri zbiranju in uporabi podatkov o naših strankah lahko za obdelavo teh podatkov kontaktiramo tudi naše podizvajalce, za namene, ki so navedeni v prejšnjem odstavku. Za te namene lahko tudi prosimo naše podizvajalce, da obdelajo podatke v našem imenu. Ti podizvajalci so zavezani k spoštovanju varovanja zaupnih podatkov, uporaba teh podatkov v druge namene pa je strogo prepovedana. Prav tako lahko v procesu razvijanja našega poslovanja nekatere pomožne ali poslovne enote kupimo ali prodamo. Kot del teh prenosov so podatki o strankah teh pomožnih ali poslovnih enot del prenesenih sredstev.

 

Obdelavo osebnih podatkov s strani tretjih oseb, kot so dobavitelji in pogodbeniki, bomo nenehno spremljali ali poteka v skladu z določbami lokalne zakonodaje in predpisov.

TNT spletne strani

Naslednji odstavki opisujejo našo predanost varovanju osebnih podatkov, kot to velja za TNT-jeve spletne strani.

 

Razen če ni drugače navedeno, lahko vaše podatke uporabimo za izboljšanje vsebine naše spletne strani, za prilagoditev spletne strani vašim željam, za vaše obveščanje (v kolikor ste ga zahtevali), za naše tržne in raziskovalne namene in za namene določene v tej politiki o varovanju osebnih podatkov. Vaše osebne podatke lahko razkrijemo samo v primeru, če to zahteva veljavna zakonodaja, sodne odločbe ali vladne uredbe.

Zbiranje osebnih podatkov na TNT spletnih straneh

Uporabniki lahko obiščejo večino področij te spletne strani, ne da bi razkrili svoje osebne podatke, saj na teh podstraneh ni potrebno vnašati nobenih informacij.  Kljub temu pa, nekaj naših interaktivnih storitev za uporabo interaktivnih funkcij zahteva osebno identifikacijo. Na teh podstraneh TNT lahko zahteva vnos osebnih podatkov. Takšne informacije bomo morebiti delili tudi z našimi podružnicami.

 

Aktivno zbiranje osebnih podatkov in njihov namen

 

Med obiskom te spletne strani, TNT aktivno zbira informacije o svojih obiskovalcih, tako da jim zastavlja določena vprašanja, kot tudi da jih prosi za dovoljenje za neposredno komunikacijo preko elektronske pošte. Tako so lahko nekatere posredovane informacije tudi osebne narave.

 

Nekatere podstrani te spletne strani lahko od vas zahtevajo predložitev osebnih podatkov, z namenom, da bi lahko kot uporabnik popolnoma izkoristili določene funkcije (kot so e-opozorila ali naročnina na TNT novosti). Na vsaki točki zbiranja podatkov boste sproti obveščeni, kateri podatki so zahtevani in v katere namene bodo uporabljeni.

 

Pasivno zbiranje osebnih podatkov in njihov namen

 

Ko brskate po naših spletnih straneh se lahko nekatere informacije pasivno zbirajo (brez tega, da bi nam vi sami aktivno posredovali informacije) z uporabo različnih tehnologij in načinov, kot so naslovi internetnega protokola, piškotki (glejte naslednji odstavek), internetne oznake in navigacijsko zbiranje podatkov.

 

Ta spletna stran uporablja Internet Protocol (IP). IP naslov je številka, ki je dodeljena vašemu računalniku s strani vašega ponudnika spletnih storitev, in vam tako omogoča dostop do spleta. Vaš IP naslov uporabljamo za ugotavljanje težav z našim strežnikom, za poročanje o zbranih podatkih, za določanje najhitrejše poti za vaš računalnik pri povezovanju na našo spletno stran ter za upravljanje in izboljšavo same spletne strani.

Varnost

TNT bo v mejah razuma sprejel vse potrebne ukrepe za zaščito vaših osebnih podatkov, ki jih je TNT pridobil na tej spletni strani in jih bo obvaroval pred izgubo, zlorabo in nepooblaščenim dostopom, razkritjem, spreminjanjem ali uničenjem. Upoštevati morate, da spletni prenos ni 100% varnen in brez napak. Še posebej, e-pošta poslana iz te spletne strani ni nujno varna, zato bodite pozorni pri odločanju o tem, katere informacije nam boste posredovali po e-pošti. Poleg tega, če uporabljate gesla, ID številke ali druge posebne dostope do funkcij na tej strani, je njihova zaščita vaša odgovornost.

Z obiskom in uporabo tega spletnega mesta soglašate s tem, da podjetje TNT in njegovi partnerji namestijo piškotke. Več informacij