Označevanje vaših pošiljk

Tiskanje in nameščanje oznak/nalepk

Jasno označevanje predstavlja jasno prednost. Omogoča nam, da vašo pošiljko dostavimo na želeno destinacijo in z njo ves čas pravilno ravnamo. Dodatni čas, ki ga namenite pravilnemu izpolnjevanju tovornih listov in oznak glede posebnega ravnanja, je lahko odločilnega pomena.

Navodila za jasno označevanje

 

1. Odstranite stare nalepke/oznake

Preveliko število nalepk lahko povzroči zmedo. Novih nalepk/oznak nikoli ne nameščajte na obstoječe.

2. Natisnite nove tovorne liste in oznake

Po možnosti za tiskanje tovornih listov, ki jih ustvarite ob naročilu prevzema, uporabite samolepilni papir. Če to ni mogoče, uporabite navaden papir in ga vložite v srajčko za dokumente. Kurir TNT vam lahko ob prevzemu pošiljke preda zalogo srajčk.

3. V embalažo priložite kopijo dokumentov

Preden škatlo zapečatite, je priporočljivo, da vanjo vložite kopijo dokumentov o pošiljanju ali vsaj naslov prejemnika – če bi se zunanje nalepke morda poškodovale.

4. Tovorni list in ostale oznake trdno pritrdite

Tovorni list namestite na zgornjo površino škatle ali na stranski del palete tako, da je črtna koda nameščena vidno in plosko površino ter ne sega čez njen rob. Tovorni list in ostale oznake namestite po ovijanju z lepilnim trakom/folijo, da jih ne zakrijete. Na površinah iz tkanine ali na lesenih površinah po potrebi uporabite izdatno količino lepilnega traku ali sponk.

5. Ne zakrivajte oznak

Oznak pri ovijanju s folijo ne prekrijte ali jih na kakršen koli način zakrijte. Čeprav so oznake vidne skozi plastični ovoj, morda z našimi skenerji ne bo mogoče odčitati črtne kode.

Več informacij o pakiranju