Service Alerts

Här nedan finner du information om förändringar och händelser runt om i världen som kan påverka dina försändelser


Om du vill ha råd eller behöver hjälp är du alltid välkommen att kontakta oss.

Kontakta vår Kundservice

Följ status på din försändelse här

Viktig information

  • Torr-is - TNT accepterar inte torr-is i vissa förpackningar - Läs mer här.
  • Samsung Galaxy Note 7 - Pga problemet med de installerade litiumbatterierna i dessa telefoner, accepteras inga sådana försändelser av TNT.
  • Problem att skriva ut etiketter? Om du använder browsern Safari på iPhone, iPad, Mac och efter den senaste iOS-uppdateringen inte kan skriva ut dina etiketter från myTNT rekommenderar vi att du använder Chrome istället.  

Leveransstörningar / Information

Inga service alerts för tillfället.

 

Effekterna av covid-19 får lokala, statliga och nationella regeringar i Europa och runt om i världen att dagligen utfärda arbets- och resebegränsningar, vilket påverkar alla företag inom FedEx-concernen och vår förmåga att uppfylla våra höga servicestandarder. TNT fortsätter att fungera som sådana begränsningar och föreskrifter tillåter, men vi kanske inte kan uppfylla de publicerade leveranstiderna för vissa av våra tjänster på grund av händelser utanför vår kontroll. Vi är tacksamma för våra kunder och för ert tålamod och support under denna tid, och våra medarbetare gör allt de kan för att vi ska kunna fortsätta att leverera till er alla i dessa utmanande tider.