Meddelanden

Håll dig uppdaterad om händelser världen över som kan påverka leveransen av dina internationella försändelser

Om du vill ha råd eller behöver hjälp är du alltid välkommen att kontakta oss.

Kontakta vår Kundservice

Följ status på din försändelse här

Uppdateringar i våra allmänna transportvillkor

Vi har uppdaterat de allmänna transportvillkoren för TNT i Europa. Dessa träder i kraft den 1 juni 2021. Gå till allmänna transportvillkor. Användning av TNT:s tjänster från och med den 1 juni innebär ett godkännande av de uppdaterade villkoren, såvida inget annat uttryckligen har överenskommits.

 

Kapacitetstillägg

För att vi ska kunna fortsätta ge våra kunder bästa möjliga service under den här tiden inför vi ett Kapacitetstillägg på alla internationella paket- och fraktgodsförsändelser med FedEx Express och TNT från och med den 6 april och tills vidare. Tillägget gäller inte för inrikesförsändelser.

 

Tillfälligt upphävande av TNT Economy-försändelser från Europa till USA, Kanada och Latinamerika

På grund av begränsad tillgänglig lastkapacitet på marknaden är trycket på försändelser från Europa till USA, Kanada och Latinamerika mycket högt just nu, vilket delvis beror på brådskande medicin- och sjukvårdsförsändelser.

 

För att säkerställa vår fortlöpande verksamhet i en begränsad miljö implementerar vi ytterligare åtgärder för att kontrollera efterfrågan, exempelvis:

 

  • Från och med 29 maj 2020 och tills vidare: tillfälliga begränsningar för alla Economy-försändelser från Europa till USA, Kanada och Latinamerika, med en högsta tillåtna vikt på 100 kg per transportföretag och dag.
  • Från och med 29 juni 2020 och tills vidare: tillfälligt upphävande av TNT Economy-försändelser från Europa till USA, Kanada och Latinamerika.

Vi vill understyrka att vi har öppet för handel och att vi fortsätter att ta emot Express-försändelser (TNT och FedEx) samt FedEx Economy-försändelser inom begränsningen på 100 kilo.

Nya adresskrav för leverans till/från Irland

Vi uppdaterar vår lista över orter och postnummer för att generera upphämtnings-/leveransetiketter till/från Irland. Detta börjar gälla 24 augusti 2020. Se hur du uppdaterar postnumren här.

Express nästa dag inom Europa

Våra Express-tjänster för leverans nästa dag inom Europa håller på att återgå till normala transittider i de flesta områden. Vissa angivna transittider kan dock fortfarande drabbas av förseningar.

 

Klicka här för mer information om vår service påverkas.

Bygg upp en motståndskraftig verksamhet

Under rådande omständigheter kan vi hjälpa dig så att du kan agera snabbt på de logistiska utmaningar som ditt företag kanske står inför. Läs mer om du skapar en motståndskraftig verksamhet och kan fortsätta att skicka försändelser i vår handledning.

Effekterna av covid-19 får lokala, statliga och nationella regeringar i Europa och runt om i världen att dagligen utfärda arbets- och resebegränsningar, vilket påverkar alla företag inom FedEx-concernen och vår förmåga att uppfylla våra höga servicestandarder. TNT fortsätter att fungera som sådana begränsningar och föreskrifter tillåter, men vi kanske inte kan uppfylla de publicerade leveranstiderna för vissa av våra tjänster på grund av händelser utanför vår kontroll. Vi är tacksamma för våra kunder och för ert tålamod och support under denna tid, och våra medarbetare gör allt de kan för att vi ska kunna fortsätta att leverera till er alla i dessa utmanande tider.