Märk din försändelse

Hur du skriver ut och placerar dina etiketter

Tydlig märkning är en klar fördel. Det är det som gör att vi ser vart din försändelse ska skickas — och ger rätt hantering längs vägen. Ägna lite extra tid till att få adressetiketter och etiketter för specialhantering rätt. Det kan göra hela skillnaden.

En guide till tydlig märkning

 

1. Ta bort gamla etiketter

För många etiketter kan bli förvirrande. Klistra aldrig nya etiketter ovanpå gamla.

2. Skriv ut nya etiketter

Använd, om möjligt, självhäftande papper när du skriver ut adressetiketter till din försändelse. I annat fall, använd vanligt papper och placera etiketten i en dokumentpåse. Din TNT-chaufför kan leverera påsar vid upphämtning.

3. Lägg I en extra inuti paketet

Det är en bra idé att placera en kopia av frakthandlingarna — eller åtminstone adressen till mottagaren — i paketet innan du förseglar det, ifall något händer med den yttre etiketten.

4. Fäst ordentligt

Placera adressetiketter (eller dokumentpåsar) på ovansidan av paket eller på sidan av lastpallar och se till att streckkoden är helt plan och synlig, inte böjd över kanten. Applicera etiketterna efter tejpning/omslag så att de inte skyms. Använd extra tejp eller häftklamrar på tyg eller träytor, om det behövs.

5. Skym inte etiketten

Linda inte över eller dölj etiketterna på något sätt. Även om du kan se igenom plasten är det inte säkert att våra skannrar kan avläsa streckkoden.

Lär dig mer om förpackning