Έλεγχος εξαγωγών και κυρώσεις

Πως να συμμορφωθείτε με τις διεθνείς κυρώσεις και τους κανονισμούς εξαγωγών;

 

Η αποστολή αγαθών σε συγκεκριμένες χώρες/εδαφικές περιοχές επηρεάζεται από τους ελέγχους εξαγωγών και τις ισχύουσες διεθνείς κυρώσεις με βάση το είδος των αγαθών, τη χώρα προέλευσης και προορισμού ή τα μέρη που εμπλέκονται στη συναλλαγή.

Ενώ η TNT εξυπηρετεί τις περισσότερες χώρες/εδαφικές περιοχές που υπόκεινται σήμερα σε διεθνείς κυρώσεις, πραγματοποιούμε αποστολές μόνο σε συμμόρφωση με τους κανονισμούς και τις κυρώσεις που επιβάλλονται από τα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες/εδαφικές περιοχές. Παρακαλείσθε να ανατρέξετε στους Όρους και Προϋποθέσεις της TNT σχετικά με τη διαχείριση στρατηγικών αντικειμένων και τους προορισμούς στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις, παρακάτω, για λεπτομέρειες σχετικά με τη διαχείριση συναλλαγών υπό περιορισμούς, αλλά νόμιμους.

Εξαιρούμενοι από συναλλαγές

Οι λίστες των εξαιρούμενων από συναλλαγές ανήκουν σε συστήματα διεθνών κυρώσεων και απαιτήσεις ελέγχου εξαγωγών. Η ΤΝΤ δεν δέχεται αποστολές προς ή από άτομα και φορείς που περιλαμβάνονται στον κατάλογο των εξαιρουμένων από συναλλαγές.
 

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:


Στρατηγικά αντικείμενα

Τα στρατηγικά αντικείμενα είναι αντικείμενα με στρατιωτική ή διπλή χρήση, τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθούν τόσο για κοινούς όσο και για στρατιωτικούς σκοπούς. Η ΤΝΤ δεν χαρακτηρίζει κάποιο αντικείμενο ως στρατηγικό. Αυτό αποτελεί ευθύνη του εξαγωγέα. Οι δυνατότητες εξυπηρέτησης που διαθέτουμε διαφέρουν με βάση την τοποθεσία, αλλά πάντα απαιτούνται ξεκάθαρες πληροφορίες για όλες τις απαιτούμενες άδειες. Παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της περιοχής σας για περισσότερες πληροφορίες.


Χρήσιμοι σύνδεσμοι:


Προορισμοί στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις

Η ΤΝΤ, με σκοπό τη συμμόρφωση με τις διεθνείς κυρώσεις, έχει αναστείλει κάποιες υπηρεσίες ή έχει εφαρμόσει επιπλέον απαιτήσεις για τις αποστολές. Παρακάτω ακολουθεί μια σύντομη επισκόπηση ανά χώρα των προγραμμάτων κυρώσεων που επηρεάζουν τις υπηρεσίες της ΤΝΤ.
 

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

Περιοχή της Κριμαίας

- Από την 1η Απριλίου 2016, η ΤΝΤ δεν εξυπηρετεί την περιοχή της Κριμαίας

 

Κούβα

- Από την 1η Απριλίου του 2016 η ΤΝΤ δεν εξυπηρετεί την Κούβα.

- Η ΤΝΤ δεν εξυπηρετεί καμία Πρεσβεία ή Προξενείο της Κούβας οπουδήποτε στον κόσμο.

 

Ιράν

- Από την 1η Απριλίου του 2016 η ΤΝΤ δεν εξυπηρετεί το Ιράν.

- Η ΤΝΤ δεν εξυπηρετεί καμία Πρεσβεία ή Προξενείο του Ιράν οπουδήποτε στον κόσμο

 

Βόρεια Κορέα

- Η ΤΝΤ δεν εξυπηρετεί τη Βόρεια Κορέα

- Η ΤΝΤ δεν εξυπηρετεί καμία Πρεσβεία ή Προξενείο της Βόρειας Κορέας οπουδήποτε στον κόσμο.

 

Ρωσία

Η ΕΕ και οι ΗΠΑ έχουν θέσει σε ισχύ κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας. Για εξυπηρέτηση στη Ρωσία σε συμμόρφωση με τους κανονισμούς, η ΤΝΤ εφαρμόζει τα παρακάτω μέτρα:

- Δεν δεχόμαστε στρατιωτικά εμπορεύματα για εξαγωγή από/προς τη Ρωσία
- Δεν δεχόμαστε εμπορεύματα διπλής χρήσης για εξαγωγή σε στρατιωτικής φύσης τελικούς χρήστες στη Ρωσία
- Τα εμπορεύματα στον κατάλογο με τον εξοπλισμό σχετικά με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο απαιτούν άδεια για να γίνουν αποδεκτά για εξαγωγή στη Ρωσία. Κάντε κλικ για προβολή του εγγράφου.

 

Σουδάν

- Από την 1η Απριλίου 2016, η ΤΝΤ δεν εξυπηρετεί το Σουδάν

- Η ΤΝΤ δεν εξυπηρετεί καμία Πρεσβεία ή Προξενείο του Σουδάν οπουδήποτε στον κόσμο

 

Συρία

- Η ΤΝΤ δεν εξυπηρετεί τη Συρία

- Η ΤΝΤ δεν εξυπηρετεί καμία Πρεσβεία ή Προξενείο της Συρίας οπουδήποτε στον κόσμο