Vientivalvonta ja pakotteet

Pakotteiden ja vientisääntöjen noudattaminen

 

Tuotteiden lähettäminen tiettyihin maihin/alueille on vientivalvottua ja niitä saattavat koskea kansainväliset pakotteet. Rajoitukset pohjautuvat joko tuotteiden tyyppiin, alkuperään ja toimitusmaahan, tai lähettämisessä mukana oleviin tahoihin.

Vaikka TNT tarjoaakin palveluita useimpiin kansainvälisten pakotteiden kohteina oleviin maihin/alueille, lähetämme ainoastaan Yhdistyneiden kansakuntien, Euroopan unionin, Yhdysvaltojen ja muiden maiden/alueiden sääntöjen ja pakotteiden mukaisesti. Lisätietoja strategisten tuotteiden ja pakotteiden alaisten määränpäiden kuljetuksista löydät TNT:n kuljetusehdoista.

Kielletyt osapuolet

Kiellettyjen osapuolten listat ovat osa kansainvälistä pakotejärjestelmää ja vientivalvontavaatimuksia. TNT ei ota kuljetukseen lähetyksiä, joiden lähettäjä- tai vastaanottajataho kuuluu kiellettyihin osapuoliin.
 

Hyödyllisiä linkkejä:


Strategiset tuotteet

Strategiset tuotteet ovat sotilastuotteita tai sekä siviili- että sotilaskäyttöön tarkoitettuja kaksikäyttötuotteita. TNT ei luokittele strategisia tuotteita, vaan se on lähettäjän vastuulla. Palvelumahdollisuutemme vaihtelevat sijainnin mukaan, mutta vaativat aina lähetyksen mukaan kaikki tarvittavat lisenssit. Tarvittaessa saat lisätietoja asiakaspalvelustamme.


Hyödyllisiä linkkejä:


Pakotteiden alaiset kohteet

Kansainvälisten pakotteiden mukaisesti TNT on keskeyttänyt tietyt palvelut tai lisännyt vaatimuksia lähetyksiin. Alla on yleiskatsaus kustakin TNT:n palveluun vaikuttavasta pakoteohjelmasta.
 

Hyödyllisiä linkkejä: