Polttoainelisä Euroopassa


TNT käyttää indeksiperusteista polttoainelisämaksua kaikissa kuljetuksissa. Se perustuu U.S. Gulf Coast (USGC) kerosiinityyppisen lentokonepolttoaineen spot-hintaan (jota julkaisee Yhdysvaltain Energy Information Administration (EIA) täällä ilmoitetun tiedon mukaan).

Viikko

Viikoittainen hinta

Dollaria gallonalta

Polttoainelisä

Kaikki palvelut


5.8.2019 alkaen TNT:n polttoainelisämaksu määritetään viikoittain oheisen taulukon mukaisesti:

TNT Eurooppa

Hinnan vaihteluväli

Dollaria gallonalta *

Polttoainelisä

* vähintään – mutta vähemmän kuin

Indeksihintoja sovelletaan kahden viikon viiveellä. Esimerkiksi päivämäärän 21.1.2019 lisämaksu perustuu 11.1. ilmoitettuun spot-hintakeskiarvoon. Polttoainelisämaksun suuruus vaihtuu joka maanantai. Tiedot kunkin viikon polttoainelisämaksusta tulevat saataville yleensä lisämaksun käyttöönottoa edeltävänä perjantaina.

TNT:llä oli viikoilla 31.12.2018 – 6.1.2019 ja 7.1.2019 – 13.1.2019 yhden viikon lisäviive polttoaineen hintojen ja polttoainelisän määräytymisessä. TNT voi käyttää pidempää viivettä, kun polttoaineen hinnan julkaisu eia.gov-sivustolle on viivästynyt.

TNT pidättää oikeuden muuttaa polttoainelisämaksun indeksiä ja taulukkoa ilman erillistä ilmoitusta. Lisän suuruus ja voimassaoloaika ovat yksinomaan TNT:n määriteltävissä. Mikäli polttoainelisä nousee korkeimman arvon yli tai laskee alimman arvon alle tai määräytymisehdot muuttuvat, yllä olevaa taulukkoa päivitetään.

Tarkista lisätiedot ja polttoainelisän päivitykset tältä sivulta säännöllisesti.