Etsi tavaranimike

Vältä tulliviivästykset sekä odottamattomat maksut

Mikä on tavaranimike (HS-koodi)?

Harmonisoidun järjestelmän tavaranimikkeet eli HS-koodit perustuvat tavarankuvauksiin. Niitä käytetään ympäri maailmaa luokiteltaessa kansainvälisiä lähetyksiä sekä määritettäessä, mitä mahdollisia veroja, tulleja tai rajoituksia sovelletaan. 

Tarvitsenko sellaisen?

Jokainen kansainvälinen lähetys tarvitsee oikean tavaranimikkeen (HS-koodin). Kun lisäät sen itse kauppalaskuusi, nopeutat tullauskäsittelyä ja vältät yllättävät lisämaksut.

Mistä saan tavaranimikkeen?

Se on nyt helpompaa kuin koskaan. Verkossa on paljon tavaranimikkeiden hakutyökaluja. Syötä vain tarkka kuvaus siitä, mitä lähetät, ja työkalu antaa sinulle tavaranimikkeen. Tarvittaessa voit ottaa yhteyttä myös Tulliin tai etsiä tavaranimikettä Tullin verkkosivuilta (CN-nimikkeistöstä).

Miltä tavaranimikkeet näyttävät?

Tavaranimikkeet ovat kuuden numeromerkin mittaisia, tosin joissakin maissa lisätään ylimääräisiä numeroita loppuun lisämäärityksiä varten. (Kuten Japanissa, Saksassa ja Yhdysvalloissa)

Muutamia esimerkkejä:
Kannettavat tietokoneet: 8471.30
Matkapuhelimet: 8517.12
Kirjat: 4901.99

Tulisiko minun tietää jotain muuta tavaranimikkeistä?

Kyllä. Muista, että tavaranimikkeet eivät yksistään riitä. Sinun tulee silti sisällyttää täydellinen tavarankuvaus kauppalaskuusi.

Tavarankuvauksen tulee selventää, mitä lähetät, mistä se on tehty ja mihin sitä tullaan käyttämään..

Minulla on tavaranimike

Hyvä. Voit nyt lisätä sen kauppalaskuusi. Lataa mallipohja.

Oletko jo valmis? Tee lähetys nyt.