Biztonságos szállítás

Árui a lehető legjobb kezekben vannak

Nemzetközi és helyi biztonsági szakembereink a nap 24 órájában azért dolgoznak, hogy megfeleljünk a biztonságos szállítás legmagasabb fokú előírásainak – attól a pillanattól kezdve, hogy felvesszük az Ön küldeményét, egészen addig, amíg biztonságosan kézbesítjük azt akár helyben, akár a világ bármely részén.

A TNT folyamatos erőfeszítéseket tesz azért, hogy olyan intézkedések bevezetésével javítsa biztonsági szolgáltatásait és mérsékelje a kockázatot, amelyek segítenek megakadályozni a bűncselekményeknek és terrorizmusnak való kitettséget, ezzel védve alkalmazottait, eszközeit és az ügyfelek küldeményeit.

Biztonsági csapatunk

A TNT létrehozott egy olyan globális biztonsági csoportot, amelynek felelőssége, amely a biztonsági feladatok teljes területét lefedi, beleértve a globális biztonsági stratégia és előírásrendszer fejlesztését , valamint bevezetését, a biztonsági rendszerek fejlesztését, a biztonsági teljesítőképesség irányítását, a bevált gyakorlatok megosztását, a légi közlekedés biztonsági előírásainak felügyeletét, a helyi biztonsági osztályok támogatását, és a kiemelt ügyfeleink számára elérhető személyes kapcsolatfelvétel biztosítását.
 

A biztonsági ügyekért a TNT Nemzetközi Vámügyi és Biztonsági Igazgatója felel, aki közvetlenül a TNT Nemzetközi Hálózati Operációs Igazgatójának tartozik felelősséggel. Minden operációs egységnek és országnak van egy biztonsági vezetője, egy biztonsági csapata és egy kialakult biztonsági felépítése, amelyek helyi szinten kezelik a biztonsági szabályozásokat és a kockázatokat.
 

A kiemelt kockázatú területeken a TNT további biztonsági intézkedéseket vezet be – ezek közé tartozhatnak például a biztonsági ellenőrzési központok, a GPS-követés, a biztonsági kíséret és a fokozott területi ellenőrzés.  Annak érdekében, hogy megfelelő védelmet biztosítsunk alkalmazottainknak, eszközeinknek és ügyfeleink küldeményeinek, a TNT nem adhat ki részletesebb információkat biztonsági intézkedéseiről.

 

A biztonságos szállítás irányelvei

A TNT aktív tagja néhány expressz szállítással foglalkozó nemzetközi szövetségnek, amelyek a vámügyintézésre és a biztonsági folyamatokra koncentrálnak, emellett folyamatos együttműködést tart fenn a szabályozó testületekkel és az ipari képviselőkkel, hogy növelje a biztonságot az ellátási láncban. Továbbá a TNT számos belső biztonsági programot, irányelvet, folyamatot és rendszert alkalmaz, például:

 

 • Biztonsági oktatás
  A biztonsági ismeretek átadása minden új munkatársunk betanítását célzó oktatás szerves részét képezi.  Olyan speciális biztonsági oktatásokat tartunk, mint a Futárok Biztonsági Tudatossági Oktatása és az Aranyszabályok ismertetése, valamint gondoskodunk róla, hogy a kapcsolódó munkakörökben dolgozó munkavállalók ismétlő képzéseken is részt vegyenek.
 • A munkavállalók és az alvállalkozók átvilágítása
  A TNT szabályzata előírja saját munkavállalóink és alvállalkozóink biztonsági átvilágítását a kockázatok felmérése, értékelése és a helyi törvényi előírásoknak való megfelelés érdekében.
 • Útvonalak kockázati felmérése
  A TNT bevezetett egy útvonalkockázati felmérési folyamatot, amelynek célja, hogy az összes új és meglévő szállítási útvonalat rendszeresen átvizsgálja a biztonsági kockázatok szempontjából.
 • A TNT-küldemények biztonságos tárolása a szállítás során
  Biztonsági irányelveket alkalmazunk az egész hálózatban, hogy működésen kívüli és üzemszüneti időszakokban is gondoskodjunk a telephelyek biztonságáról.

Biztonságos szállítói tanúsítványok

A TNT biztonsági szabványokat vezetett be a hálózatában, amelyek lefedik az összes biztonsági területet. Ezek közé tartozik a járművek biztonsága, a beléptetőrendszerek, a biztonsági kamerarendszerek, a biztonsági őrzés, a riasztórendszerek, a biztonsági oktatás stb. A TNT biztonsági szabályai a TAPA „C” (Transported Asset Protection Association – Szövetség a Szállított Értékek Védelméért) minősítésen alapulnak. Emellett a TNT több mint 100 fő elosztóközpontja és raktára rendelkezik TAPA „A” minősítéssel világszerte. A TNT továbbá számos olyan telephelyet működtet, amely ugyan nem rendelkezik TAPA „A” tanúsítvánnyal, azonban megfelel a TAPA „A” szint követelményeinek. A TNT hálózatába tartozó összes telephely biztonsága a telephelyek biztonsági kockázatelemzésén, illetve a vonatkozó kockázatcsökkentő biztonsági ellenőrzések és intézkedések eredményein alapszik. 
 

A TNT elkötelezett az iránt, hogy a világ különböző vámhatóságai által megkívánt biztonságos ellátásilánc-programok előírásainak megfeleljen. Ezt bizonyítja az amerikai C-TPAT (terrorizmusellenes kereskedelmi partnerségi program) tanúsítványunk (amelyet az Egyesült Államok Vámügyi és Határvédelmi Hivatala és a C-TPAT külügyi ellenőrzési hivatala hagyott jóvá) és a 25 jogi AEO (Engedélyezett Gazdálkodó) minősítés az Európai Unió tagországaiban.
 

Ezenkívül a TNT AEO tanúsítvánnyal rendelkezik Norvégiában, Svájcban, Tajvanon (Kínában); STP+ (Biztonságos Kereskedelmi Partnerség+) tanúsítvánnyal Szingapúrban és PIP (Védelmi Partnerek) tanúsítvánnyal Kanadában. A TNT az összes kapcsolódó nemzeti vámintézkedést és bevezetett biztonságos ellátásilánc-programot figyelembe veszi, hogy folyamatosan a legbiztonságosabb szállítási szolgáltatást nyújthassa.

 

A légi közlekedés biztonsága

A TNT kidolgozott egy alapos légi közlekedési biztonsági programot, amely a folyamatos javításra és fejlesztésre összpontosít a legújabb szabályozási követelmények és technológiai újításokat alkalmazásával, valamint bevált gyakorlatokat vezet be a folyamatok szintjén. A TNT rendkívül elkötelezett és aktív résztvevője a hatóságokkal és az ipar képviselőivel való egyeztetéseknek, hogy fokozza a légi közlekedés globális biztonságát.