Biztonságos szállítás

Az ön árui biztos kezekben vannak

A nemzetközi és helyi biztonsági szakembereink a nap 24 órájában azért dolgoznak, hogy megfeleljünk a biztonságos szállítás legmagasabb fokú előírásainak - attól a pillanattól kezdve, hogy felvesszük az Ön küldeményét, egészen addig, amíg biztonságosan kézbesítjük azt akár helyben, akár a világ bármely részén.

A TNT folyamatos erőfeszítéseket tesz azért, hogy kockázatcsökkentő intézkedések bevezetésével javítsa a biztonsági szolgáltatásait, megakadályozva a bűncselekményeknek és terrorizmusnak való kitettséget és ezzel megvédje alkalmazottait, értékeit és ügyfelei áruit.

Biztonsági csapatunk

A TNT létrehozott globális szinten a Központi Irodában egy biztonsági csoportot, melynek felelőssége, hogy a biztonsági feladatok teljes területére koncentráljon, beleértve a globális biztonsági stratégiák és előírások fejlesztését és bevezetését, a biztonsági teljesítőképesség irányítását, a legjobb gyakorlati alkalmazások megosztását, a légiközlekedés biztonsági előírásainak felügyeletét a helyi biztonsági osztályok támogatását, és a kiemelt ügyfeleink számára elérhető személyes kapcsolatokat biztosítását a vezetői szinten.
 

A biztonsági ügyekért a TNT Nemzetközi Vámügyi és Biztonsági Igazgató felel, aki közvetlenül a TNT Nemzetközi Hálózati Operációs Igazgatójának jelent. Minden operációs egységnek és országnak van egy biztonsági vezetője, egy biztonssági csapata és hozzáértő biztonsági szervezete melyek helyi szinten kezelik a biztonsági szabályozásokat és kockázatokat.
 

A kiemelt kockázatú területeken a TNT további biztonsági intézkedéseket vezet be, amelyek lehetnek biztonsági ellenőrzési központok, GPS-követések, biztonsági kíséret, fokozott területi ellenőrzés, stb. Annak érdekében, hogy megvédjük alkalmazottainkat, értékeinket és ügyfeleink áruit, a TNT nem adhat ki részletesebb információkat biztonsági intézkedéseiről.

 

A biztonságos szállítás irányelvei

A TNT aktív tagja néhány expressz szállítással foglalkozó nemzetközi szövetségnek, a vámügyintézésre és a biztonsági folyamatokra koncentrálnak, és folyamatosan együtt dolgoznak a szabályozó testületekkel és az ipari cégekkel, hogy növeljék a biztonságot a szállítási láncban. Ezen felül, a TNT sok nemzetközi biztonsági programot, irányelvet, folyamatot és rendszert használ, például:

 

 • Biztonsági oktatás
  A biztonsági képzés minden új munkavállalónk bevezető oktatásának része. Speciális biztonsági oktatást tartunk, mint a Futárok Biztonsági Tudatossági Oktatása és az Arany Szabályok ismertetése az ezen munkakörökben dolgozóknak, valamint gondoskodunk róla, hogy ismétlő képzéseken is részt vegyenek.
 • Munkavállalók és alvállalkozók biztonsági szűrése
  A TNT szabályzata előírja saját munkavállalóinak és alvállalkozóinak biztonsági átvilágítását a kockázatok felmérése, értékelése és a helyi törvényi előírásoknak való megfelelés érdekében.
 • Útvonalak kockázati felmérése
  A TNT bevezetett egy útvonal kockázati felmérési folyamatot, amelynek célja, hogy az összes új és meglévő line-haul útvonalat rendszeresen átvizsgálják abiztonsági kockázatok szempontjából.
 • Biztonságos tárolás a tranzitállomásokon
  Biztonsági irányelveket alkalmazunk az egész hálózatban hogy gondoskodjuk minden telephely biztonságáról működésen kívüli és üzemszüneti időszakokban is.

 

Biztonságos szállítóI tanúsítványok

A TNT biztonsági szabványokat vezetett be a hálózatában, melyek lefedik az összes biztonsági területet, ezek közé tartozik a járművek biztonsága, a beléptetőrendszerek, a biztonsági kamera rendszerek, a biztonsági őrzés, a riasztórendszerek, a biztonsági oktatás, stb. A TNT biztonsági szabályai a TAPA “C” (Transported Asset Protection Association/ Szövetség a Szállított Értékek Védelméért) minősítésen alapulnak. Mindamellet a TNT-nek több, mint 100 fő logisztikai központja és telephelye van világszerte (elosztóközpontok és depók), amelyeknek TAPA “A” minősítése van. Ezen felül, a TNT-nek sok olyan telephelye van, melyek ugyan nem rendelkeznek a TAPA “A” tanúsítvánnyal, de megfelelnek a TAPA “A” szint követelményeinek. A TNT Hálózatának összes telephelyére vonatkozó biztonsága a telephelyek biztonsági kockázatelemzésén és a vonatkozó kockázatcsökkentő biztonsági ellenőrzések és intézkedések eredményein alapszik. 
 

A TNT elkötelezett az iránt, hogy a különböző vámhatóságok által megkívánt biztonságos ellátási lánc programok előírásainak megfeleljen világszerte, ezt bizonyítja az amerikai C-TPAT (Vám-és Kereskedelmi Partnerség a Terrorizmus Ellnen) tanúsítványunk (melyet az USA Vám- és Határőrsége és a C-TPAT idegen ellenőrzési hivatala hagyott jóvá) és a 25 jogi AEO (Engedélyezett Gazdálkodó) minősítés az EU tagországokban.
 

Ezen kívül a TNT rendelkezik AEO tanúsítvánnyal Norvégiában, Svájcban és Tajvanon; STP+ (Biztonságos Kereskedelmi Partnerség+) tanúsítvánnyal Szingapúrban és PIP (Védelmi Partnerek) tanúsítvánnyal Kanadában. A TNT az összes kapcsolódó nemzeti vámhivatalra és bevezetettbiztonságos ellátási lánc programra összpontosít, hogy folyamatosan a legbiztonságosabb szállítási szolgáltatást nyújthassa.

 

A légiközlekedés biztonsága

A TNT kidolgozott egy alapos Légiközlekedési Biztonsági programot, amely a folyamatos javításra és fejlesztésre koncentrál és a legújabb szabályozási követelményeket és technológiai újításokat alkalmazza, valamint a legjobb eljárási folyamatokat vezeti be. A TNT rendkívül elkötelezett és aktívan közreműködik a hatóságokkal és az ipari partnereivel való egyeztetésekben, hogy fokozza a légiközlekedés globális biztonságát.