Ostali dodatki

Tukaj lahko preverite ali bo vašI pošiljki obračunan dodatek

Dodatki za posebno ravnanje

Tovorne pošiljke, ki ne ustrezajo našim standardnim omejitvam, pomeni jo poseben izziv za našo dostavno omrežje. Da bi zagotovili, da vaše pošiljke vedno prispejo na cilj pravočasno in nepoškodovano, preverite katere pošiljke zahtevajo posebno ali dodatno ravnanje.

 

Posebno ravnanje obsega štiri kategorije. Če je pošiljka v skladu z eno od naslednjih kategorij, bo pošiljki obračunan dodatek.

 

Dodatek na NE-NALOŽLJIVE POŠILJKE (non-stackable - SNS)

Pošiljke, na katere se zaradi označbe ali zaradi neravne in netrdne površine ne sme ali ne more naložiti ostalih paketov. Za takšno pošiljko se zaračuna dodatek v višini 45,00 €.

 

Dodatek za PRESEGANJE DIMENZIJ IN TEŽE (exceeding dimmensions - SED)

Pošiljke, ki presegajo dovoljene dimenzije (D x Š x V):

 

  • pošiljanje po Sloveniji: 2,4 x 1,2 x 1,5(m);
  • pošiljanje po mednarodni letalski mreži: 1,2 x 1,2 x 1,5 (m);
  • pošiljanje po mednarodni cestni mreži: 2,4 x 1,2 x 1,8 (m).

 

Za takšno pošiljko se zaračuna dodatek v višini 45,00 €.  

 

Dodatek za DODATNO MANIPULACIJO (non conveyable - SNC)

Pošiljke, ki zaradi svoje oblike (cevaste ali valjaste oblike) zahtevajo ročno manipulacijo. Dodatek dobijo vse pošiljke lažje od 30 kg in ena izmed dimenzij presega (D x Š x V): 1,2 x 0,7 x 0,6 m . Za te pošiljke se zaračuna dodatek v višini 25,00 €.

 

Dodatek za ne-elektronsko poslano pošiljko (NEC)

Dodatek v višini 2,00 € se bo zaračunal, ko bo pošiljki priložen ročno izpolnjen tovorni list. Ročno pisanje tovornega lista pomeni veliko več možnosti za napake, ki jih v TNT želimo odpraviti. Zato vam ponujamo različne elektronske aplikacije, ki vam omogočajo elektronsko oblikovanje tovornega lista, v primeru katerega se dodatek ne zaračuna. Eden takih programov je spletno orodje 'myTNT'.

 

Dodatek za ne-elektronski račun (NEI)

Dodatek v višini 4,00 € se bo zaračunal za pošiljanje tiskanih (papirnatih) računov. Da se izognete temu dodatku, se prijavite v naš elektronsko administrativni sistem - Online Billing, ki vam bo omogočal prejemanje računov v elektronski obliki.  

Z obiskom in uporabo tega spletnega mesta soglašate s tem, da podjetje TNT in njegovi partnerji namestijo piškotke. Več informacij