Förbered din pall

Så här säkerställer du hållfasthet och stabilitet

Den perfekta pallen handlar inte bara om stabilitet och skydd. Att göra det på rätt sätt hjälper till att undvika ytterligare kostnader. Våra priser baseras på en kombination av vikt och volym, vilket betyder att allt som tar upp extra plats eller gör att lastpallen inte kan staplas kan medföra tilläggsavgifter.

En guide till perfekta pallar

1. Stapla i raka rader, gärna med en skiva mellan varje lager

Lodräta rader säkerställer maximal staplingsstyrka. Om innehållet är styvt kan du använda "tegelstenstekniken" för ökad stabilitet.

2. Undvik överhäng

Godset måste få plats på pallen, ingen del får sticka ut över kanten. Vi accepterar inte pallar med överhäng.

3. Se till att ovansidan är plan

Se till att ovansidan är plan, stark och stapelbar. Icke-stapelbara pallar medför en tilläggsavgift.

4. Banda och/eller plasta in pallen

Använd två plast- eller metallband och/eller sträckfilm för att hålla godset på plats på pallen. Banden/sträckfilmen ska täcka hela pallen.

5. Tydlig märkning

Etiketter måste fästas på sidan – inte ovansidan – eftersom en annan pall kan komma att staplas ovanpå din. Fäst etiketter eller koner på pallar som inte kan staplas. 

 

Tips: För stapelbara pallar lägger du en kopia av etiketten i en av lådorna på pallen. Om pallarna innehåller oregelbundet formade artiklar så att de inte kan staplas fäster du etiketten på en artikel – om varorna ska plastas in fäster du etiketten före inplastning.

En perfekt pall

Var noga när du packar

Emballaget måste uppfylla våra minimikrav.