Vaarallisten aineiden lähettäminen

Et välttämättä tiedä, että lähettämäsi tavara on vaarallinen. Siksi on tärkeää tarkistaa eri luokitukset ja varmistaa, että lähetys on turvallinen ja ohjeiden mukainen.

Millaiset tavarat ovat vaarallisia?

Vaaralliseksi luokitellaan mikä tahansa tuote tai aine, joka voi väärin käsiteltynä aiheuttaa vaaraa sinulle, kuljettajalle, vastaanottajalle, muille lähetyksille tai ympäristölle.

Jos et ole varma, sisältääkö lähetyksesi vaarallisia aineita, pyydä valmistajalta tai toimittajalta käyttöturvallisuustiedote (Material Safety Data Sheet, MSDS). Jos se sisältää UN-numeron, kyseessä on vaarallinen aine. Voit myös ottaa yhteyttä meihin.

Esimerkkejä vaarallisista aineista

Jotkin vaarallisiksi aineiksi luokitellut tuotteet voivat olla yllättäviä, kuten aerosolit, parfyymit tai mikä tahansa litiumakun sisältävä tuote – kuten matkapuhelimet ja kannettavat tietokoneet.

Litium-akut

Jos litium-akut pakataan väärin tai ne vahingoittuvat kuljetuksen aikana, niihin voi tulla oikosulku ja ne voivat ylikuumentua ja syttyä palamaan.

Suihkeet ja aerosolit

Näissä tuotteissa käytetty painekaasu tekee niistä vaarallisia ja saattaa aiheuttaa räjähdyksen, jos ne pakataan väärin.

Maalit ja lakat

Öljypohjaiset maalit, ruiskumaalit ja jotkin lakat voivat ylikuumentua ja syttyä palamaan tietyissä olosuhteissa.

Hajuvedet

Alkoholi on helposti syttyvä aine ja useimpien haju- ja partavesien keskeinen ainesosa.


Vaarallisten aineiden luokittelu

Vaarallisia aineita on yhdeksän eri luokkaa, sekä muutama alaluokka. Luokka, johon lähetyksesi kuuluu, määrittää sen, miten se tulee pakata, merkitä ja kuljettaa.

Mitä sinun täytyy tietää?

Vastuu on sinun

Lähettäjän vastuulla on ilmoittaa vaarallisista aineista ja varmistaa, että ne on pakattu ja merkitty asianmukaisesti ja että mukana ovat kaikki lähtö-, läpikulku- ja kohdemaan vaatimat asiakirjat.

Lisämaksut

Vaarallisten aineiden lähettämiseen tarvitaan erityisiä kuljetus- ja käsittelypalveluita. Tämän takia lähetyskuluihin lisätään lisämaksuja.  

Haluan tietää lisää

Vaarallisia aineita on yhdeksän eri luokkaa, sekä muutama alaluokka. Luokka, johon lähetyksesi kuuluu, määrittää sen, miten se tulee pakata, merkitä ja kuljettaa.

Aloita lähettäminen TNT:llä

  • Kaikenkokoisille yrityksille
  • Sopimuskohtaiset hinnat säännöllisesti lähettäville
  • Noudamme pakettisi, joten säästät aikaa
  • Hinta-arvio heti verkossa myTNT 2 -palvelun avulla

Mistä saan lisätietoja?

Jos et ole varma sisältääkö lähetyksesi vaarallisia aineita, pyydä valmistajalta tai toimittajalta käyttöturvallisuustiedote (Material Safety Data Sheet, MSDS). Jos siinä on UN-numero, kyse on vaarallisesta aineesta. Voit myös ottaa yhteyttä meihin.