Mitä ovat litiumakut?

Ne ovat pieniä voimanlähteitä, jotka yhdistävät maailmamme. Ladattavat litiumioniakut antavat virtaa kannettaville tietokoneille ja matkapuhelimille. Litiummetalliakkuja ei voi ladata, ja niitä käytetään kelloissa ja autojen avaimissa.

Miksi ne ovat vaarallisia aineita?

Yhdellä sanalla? Palovaara.

Yhä tehokkaammat litiumakut on suunniteltu pitämään laitteet toimivina tunteja tai päiviä kerrallaan. Tämän johdosta ne sisältävät suuria määriä sähköenergiaa. Jos litiumakut pakataan väärin tai ne vahingoittuvat kuljetuksen aikana, niihin voi tulla oikosulku, ja ne voivat ylikuumentua ja syttyä palamaan.

 

Huonolaatuiset ja väärennetyt akut ovat riskialttiimpia, koska niitä ei ole testattu kaikkien vaatimusten mukaisesti.

Missä niitä on?

Kymmenen suosituinta lähetystä, jotka sisältävät litiumakkuja:

1. Kannettavat tietokoneet

2. Tabletit

3. Matkapuhelimet

4. Mittauslaitteet

5. Lääketieteelliset laitteet

6. Hoverboard-tasapainoskootterit

7. Sähköpolkupyörät

8. Sähkötyökalut

9. Automaattiset defibrillaattorit

10. Lennokit

Mistä saan lisätietoja?

Lataa kattava litiumakkujen lähettämistä koskevat pdf-oppaamme englanniksi. Vaihtoehtoisesti voit olla yhteydessä meihin. Ohjeiden noudattaminen on ensiarvoisen tärkeää ja noudattamalla ohjeita varmistat osaltasi, että lähetyksesi kulkee verkostossamme ongelmitta.

 

Kenellä on vastuu?

Lähettäjän vastuulla on ilmoittaa vaarallisista aineista ja varmistaa, että ne on oikein pakattu ja merkitty ja että mukana ovat kaikki vaaditut asiakirjat sekä lähtö-, läpikulku- että kohdemaahan.

 

Me voimme auttaa sinua ymmärtämään ja noudattamaan näitä säännöksiä helpommin. Yhteistyöllä saamme vaaralliset aineesi lähetettyä nopeasti.

Kysymyksiä?

Vaarallisten aineiden lähettämiselle ei ole yhtä tiettyä tapaa. Kaikki riippuu siitä, mitä lähetät. Ota siis yhteyttä asiantuntijoihimme alla olevaa painiketta käyttäen. He auttavat sinua lähettämisessä.