Tulliselvitys

Tulli voi aiheuttaa viivästyksiä, kun tavaroita lähetetään ulkomaille. Lue mitä on odotettavissa lähetettäessä ulkomaille ja miten saat tavaran ylittämään rajan nopeammin.

Tulliselvityksen perusteet

Tarkasta lähetysmääräykset

Vientimääräysten välillä voi olla maakohtaisia eroja. Varmista, että olet täysin tietoinen lähetysmaata koskevista lisensseistä, erityisehdoista sekä rajoitetuista ja kielletyistä tavaroista.

Valmistele asiakirjat

Hanki ehdottomasti tarvittavat asiakirjat etukäteen, jos haluat välttää viivästykset rajalla. Sisällytä kauppalaskuun kaikki välttämättömät tiedot, koska tulliviranomaiset luokittelevat ja käsittelevät lähetyksen niiden perusteella.

Tullimaksut ja verot

Ulkomaille lähetettäviin tavaroihin kohdistuu usein yllättäviä tullimaksuja ja veroja. Koska nämä vaihtelevat kohdemaan ja lähetyksen arvon mukaan, varmista, että tiedät täysin, mitä sinun tai vastaanottajan tulee maksaa.

Aloita lähettäminen ulkomaille

Vähennä sähläystä ja paperisotaa TNT:n avulla

Osoitteen tarkistus

Tullin täytyy normaalisti varmentaa lähetyksen lähtöpaikka ja määränpää. Tietokantamme varmentaa osoitteet automaattisesti, jolloin tiedät etukäteen, voivatko tavarasi saavuttaa lopullisen määränpään.

Sähköinen kauppalasku

Täydellinen ja yksilöity kauppalasku on välttämätön, jos haluat tavaran kulkevan vaivatta tullin läpi. Sähköisen kauppalaskun luonti myTNT:ssa tai laskupohjan lataaminen sivustoltamme nopeuttaa prosessia.

Ovelta-ovelle -seuranta

Lähetyksesi ei katoa poistuessaan maasta eli voit aina tarkistaa, missä se on milloinkin. Seuraa lähetystä -toiminto mahdollistaa lähetyksen paikannuksen kautta maailman ja ilmoittaa, milloin arvioimme sen saapuvan määränpäähän.

Vientiä ja tuontia koskevia aiheita