Vállalati felelősségvállalás

A vállalati felelősségvállalás szerves része üzleti stratégiánknak

Integráltuk vállalatunk mindennapi működésébe, így operációs tevékenységeinkbe is.

 

Munkahelyi egészség és biztonság

A TNT megerősíti biztonsági kultúráját. Mindezt úgy éri el, hogy felhívja alkalmazottainak és alvállalkozóinak figyelmét a biztonságos viselkedésre, a biztonságos munkavégzéssel kapcsolatos elkötelezettségre, észrevételekre és értékekre. A TNT a menedzsment elkötelezettségével hozzájárul a munkavédelmi kultúra kialakításához és megőrzéséhez, és minden munkatárs kötelezettséget vállal saját és mások egészségéért és biztonságáért.

Egészséges és biztonságos munkahely

Az egészséges és biztonságos munkakörülményekre vonatkozó eljárásaink alapját a nemzetközi ISO 45001 szabvány írja elő.

Az operációs tevékenységekkel összefüggő, az egészséges és a biztonságos munkavégzéssel kapcsolatos kockázatokat a TNT azonosítja, azok mértékét felméri, majd átfogóan vizsgálja annak érdekében, hogy elfogadható szinten tartsa a működési folyamatokban. Ennek eléréséhez minden TNT működési egység rendelkezik dokumentált kockázatelemző folyamattal, így helyi szinten képes kezelni a kockázatokat.
 

Biztonság az utakon

A “biztonságos jármű, biztonságos vezetés, biztonságos szállítás” megközelítést alkalmazzuk a közúti biztonság kockázatainak azonosítására és a hatékony kockázatcsökkentő intézkedések bevezetésére.

A TNT, valamint az alvállalkozó menedzsment folyamatos fejlesztéseket hajt végre ezeken a területeken (jármű, sofőr és szállítás). A legfőbb kíhívás ezzel kapcsolatban, hogy csökkentsük a közúti balesetek számát, leginkább a kevésbé fejlett országokban, és biztosítsuk, hogy az alvállalkozók a gyakorlatban is alkalmazzák a rájuk vonatkozó szabályokat. Lehetőségeihez mérten a TNT a közúthálózat minőségének fejlesztését is támogatja, amely további kritikus tényező a közúti biztonság javításában.
 

Környezet

Fontosnak tartjuk az energia- és a CO2-kibocsájtás folyamatos mérését. Elkötelezettek vagyunk a káros környezeti hatások csökkentése mellett az alábbi két területen:
 

  • Operáció: a CO2-hatékonyság és a levegő minőségének javítása
  • Munkatársak: a munkatársak és az alvállalkozók elkötelezettségének növelése, valamint megfelelő környezetvédelmi oktatása


Környezetvédelmi eljárásaink alapját a nemzetközi ISO 14001 szabvány írja elő. A TNT helyi vállalatainak kötelező megfelelniük ennek a tanúsítványnak és a helyi szabályozásnak.

A TNT környezeti menedzsment rendszerét tevékenységünk környezetre gyakorolt hatásának tervezésére, figyelésére, kezelésére és javítására használjuk. Beruházásainknak és beszerzési folyamatainknak is meg kell felelniük a környezeti követelményeknek. Járműflottánk és infrastruktúránk környezeti hatását minden fontos lépésnél (tervezés, vásárlás és működtetés) megvizsgáljuk. Emellett alvállalkozóinknak és beszállítóinknak útmutatást adunk, ezzel biztosítva, hogy ők is eleget tegyenek környezetvédelmi elvárásainknak.

A környezeti teljesítményünket egyebek mellett a teljes CO2-kibocsátásban mérjük. A TNT saját és alvállalkozói teljes CO2-kibocsátása 2021-ben 597 tonna szén-dioxid volt.