Vállalati felelősségválalás

A vállalati felelősségválalás szerves része üzleti stratégiánknak

Beágyaztuk üzletünkbe és operációs tevékenységünkbe.

 

Munkahelyi egészség és biztonság

A TNT megerősíti biztonsági kultúráját. Mindezt úgy éri el, hogy felhívja alkalmazottainak és alvállalkozóinak figyelmét a biztonsággal kapcsolatos viselkedésre, elkötelezettségre, észrevételekre és értékekre. A TNT a menedzsment elkötelezettségével hozzájárul a biztonsági kultúra fejlesztéséhez és minden munkatárs kötelezettséget vállal saját és mások egészségére és biztonságára.

Egészséges és biztonságos munkahely

Az egészséges és biztonságos munkakörülményekre vonatkozó eljárásaink alapját a nemzetközi OHSAS 18001 szabvány jelenti.
 

Az operációs tevékennységekhez kapcsolódó, az egészséges és a biztonságos munkavégzésel kapcsolatos kockázatokat a TNT azonosítja, kockázatok mértékét értékeli, majd kezeli és elfogadható szinten tartja az operációs folyamatokban. Ennek érdekében minden TNT leányvállalat / működési egység rendelkezik dokumentált kockázat elemző folyamattal, így helyi szinten képes ellenőrizni az adott kockázatot.

Biztonság az utakon

A “biztonságos jármű, biztonságos vezetés, biztonságos szállítás” megközelítést használjuk, a közúti biztonság kockázatainak azonosítására és a hatékony kockázat csökkentő intézkedések bevezetésére.

A TNT folyamatosan fejlesztéseket hajt végre ezeken a területeken (jármű, sofőr és szállítás), valamint az alvállalkozó menedzsment. A legfőbb kíhívás ezzel kapcsolatban, hogy csökentsük a közúti balesetek számát, főleg a kevésbé fejlett országokban, és biztosítsuk, hogy az alvállalkozók a gyakorlatban is alkalmazzák a vonatkozó szabályokat. Ahol lehetséges, a TNT támogatja a közúthálózat minőségének fejlesztését, amely másik kritikus tényező a közúti biztonság javításában.

Környezet

Fontosnak tartjuk az energia- és a CO2 hatékonyságot. Elkötelezettek vagyunk a káros környezeti hatások csökkentése mellett az alábbi két területen:
 

  • Operáció. A CO2 hatékonyság és a levegő minőségének javítása
  • Munkatársak. A munkatársak és az alvállalkozók elkötelezettségének növelése és környezetvédelmi oktatásuk.


Környezeti eljárásaink alapját a nemzetközi az ISO 14001 szabvány jelenti. A TNT leányvállalatainak legalább ennek a tanúsítványnak és a helyi szabályozásnak meg kell felelniük.

A TNT környezeti menedzsment rendszerét tevékenységünk környezetre gyakorolt hatásának tervezésére, figyelésére, kezelésére és javítására használjuk. Beruházásainknak és beszerzési folyamatainknak is meg kell felelniük a környezeti követelményeknek. Járműflottánk és infrastruktúránk környezeti hatását minden fontos lépésnél (tervezés, vásárlás és működtetés) kezeljük. Emellett alvállalkozóinknak és beszállítóinknak útmutatást adunk, így bisztosítjuk, hogy ők is megfelelnek környezeti elvárásainknak.

A környezeti teljesítményünket egyebek mellett a teljes CO2 kibocsátásban mérjük. A TNT saját és alvállalkozói összes CO2 kibocsátása 2016-ban 714 tonna széndioxd, illetve 2017-ben 797 tonna széndioxid volt.