Üzemanyag-pótdíjak – Európa


A TNT az összes küldeményre indexhez kötött üzemanyag-pótdíjat számol fel. A pótdíj a Mexikói-öböl egyesült államokbeli partvidékén kitermelt, kerozin típusú sugárhajtómű-üzemanyag azonnali árán alapul (az Amerikai Egyesült Államok Energiaügyi Információs Ügynökségének honlapján közzétett információk alapján).

Hét

Heti ár

USD/gallon

Üzemanyag-pótdíj

Minden szolgáltatás


2023. november 27-től a TNT üzemanyagpótdíja hetente frissül majd az alábbi táblázatnak megfelelően:

TNT Európa

Ár

USD/gallon *

Üzemanyag-pótdíj

* at least – but less than

Az üzemanyagpótdíj-index számítására kéthetes eltéréssel kerül sor. Például a 2019. január 21-i pótdíj a január 11-i átlagos azonnali áron alapult. Az üzemanyag-pótdíjat érintő változások hétfőnként lépnek hatályba. Az üzemanyag-pótdíjról minden héten, körülbelül a pótdíj felszámolását megelőző pénteken tájékoztatjuk.

Előfordulhat, hogy a TNT hosszabb eltérési időt alkalmaz, amennyiben az üzemanyagárak bejelentése az eia.gov oldalon késik.

A TNT fenntartja magának a jogot, hogy az üzemanyag-pótdíj indexét és a táblázatot értesítés nélkül módosítsa. A pótdíj mértékét és felszámolásának időtartamát a TNT saját döntése szerint határozza meg. Amennyiben az üzemanyag-pótdíj a maximális érték fölé emelkedik vagy a minimális érték alá csökken, illetve a küszöbértékek megváltoznak, akkor a fenti táblázatot frissítjük.

Minden TNT küldemény üzemanyagpótdíja a nettó szállítási árak és az alább felsorolt, szállítással kapcsolatos pótdíjak alapján kerül kiszámításra.

2022. augusztus 22-től minden TNT nemzetközi küldemény üzemanyagpótdíjának kiszámításakor az érvényben lévő Kereslet szerinti pótdíjat (korábbi nevén Kiemelt időszak pótdíja) is figyelembe vesszük.

2023. január 2-ától kezdődően, az alkalmazandó További kezelési pótdíjat (különdíjat) (a küldemény csomagolása vagy súlya miatt) valamennyi TNT küldemény üzemanyag-pótdíjának megállapításakor figyelembe veszik.

  • Túlméretes küldemények;
  • Nem automatikusan szortírozható küldemények pótdíja;
  • Nem halmozható küldemények pótdíja;
  • Távoli területek különdíja;
  • Behozatali szolgáltatás díja;
  • Lakásra történő kiszállítás pótdíja;
  • Hibás címzés kezelése;
  • Kereslet szerinti pótdíj (kizárólag nemzetközi küldemények esetében), korábbi nevén Kiemelt időszak pótdíja;
  • A csomagolás alapján kiszabott további kezelési pótdíj (különdíj);
  • A súly alapján kiszabott további kezelési pótdíj (különdíj).

Amennyiben szeretne többet megtudni a pótdíjainkról, kérjük, kattintson ide!

2024. július 1-jétől a TNT üzemanyagpótdíja emelkedni fog. Az új pótdíjtáblázat június 28-tól lesz elérhető.

Kérjük, rendszeresen keresse fel ezt az oldalt az üzemanyagpótdíjjal kapcsolatban friss hírek megtekintéséért.