A TNT új légijáratot indít Tunéziába

Budapest, 2015. Augusztus 10.

A TNT, a világ egyik vezető expressz szállító vállalata új légijáratot indított a cég európai légi központjából, a belgiumi Liège-ből Tunéziába.

A TNT, a világ egyik vezető expressz szállító vállalata új légijáratot indított a cég európai légi központjából, a belgiumi Liège-ből Tunéziába.

 

A Boeing 737-400-as repülőgép hetente ötször közlekedik Marseilles-en keresztül Tuniszba, így az észak-afrikai országba már a kora reggeli órákban megérkeznek a küldemények, az exportküldeményeket pedig este szállítják Európába.

 

Az új járat bevezetésével a TNT ügyfelei számos előnyt élvezhetnek majd, így az exportküldemények későbbi felvételét, az importáruk korábbi kiszállítását, a nagyobb súlyhatárokat és a rövidebb tranzitidőt.

 

Tunézia legfontosabb exportpiaca Európa. Az ország iparának jelentős hányadát adja a ruházati-, a textil-, az autó-, a légi-, az elektronikai-, a gép- valamint a gyógyszeripar.

 

Tunézia földrajzi közelsége az Európai Unióhoz illetve az országban elterjedt just-in-time termelés komoly versenyelőnyt jelent, amelyhez kifinomult ellátási láncra van szükség. Ehhez járul hozzá nagymértékben TNT a jelenlegi bővítéssel, amely nagyobb rugalmasságot és több kiszállítási lehetőséget biztosít az országban működő vállalatoknak, hiszen közvetlen kapcsolatot jelent Tunézia valamint az európai légi elosztó központon keresztül további országok felé.

 

A tunéziai bővítés volt a legutóbbi lépése annak a stratégiának, amelynek keretében a TNT bővítette szállítási szolgáltatásait, valamint erősítette a légi és közúti hálózatát. A tuniszi járat indítását megelőzően a TNT új légijáratokat indított Máltára, Velencébe, Tel Avivba és Hannoverbe is, a közúti hálózatát pedig tovább fejlesztette Törökország, illetve a Balkán irányába.