A TNT új légijáratot indít máltára

Budapest, 2015. Június 9.

A TNT, a világ egyik vezető expressz szállító vállalata új légijáratot indított a cég európai légi központjából, Liège-ből Máltára.

Az intézkedés célja, hogy segítse a kereskedelem élénkülését és a beruházások növekedését a szigetország dinamikusan fejlődő gazdaságának vállalataival.

 

A Boeing 737-400-as repülőgép hetente öt alkalommal közlekedik Liège és Málta között, Marseille-i megállással mindkét irányban. A járat a reggeli órákban érkezik a máltai nemzetközi repülőtérre, és az esti órákban hagyja el a szigetet, miután felvette az Európába szánt küldeményeket.

 

Mindez a TNT ügyfelei számára rövidebb tranzitidőt jelent a Gazdaságos Expressz szolgáltatások tekintetében, későbbi indulási időpontokat az exportáló vállalatoknak, korábbi érkezési időpontokat az importáló vállalatoknak, valamint lehetőség nyílik a nagyobb és nehezebb küldemények szállítására is.

 

Málta otthont ad több jelentős iparág képviselőjének, többek között számos elektronikai és gyógyszeripari vállalatnak is. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) adatai szerint a mediterrán térségben az elmúlt években Málta bruttó hazai terméke (GDP) növekedett a legnagyobb mértékben. Ez a fejlett exporttevékenységnek, az élénkülő hazai keresletnek és a stabil bankszektornak köszönhető. A GDP bővülése 2015-ben várhatóan 3,1 százalék lesz.

 

A TNT folytatja szállítási szolgáltatásainak tökéletesítését, légi és közúti hálózatának erősítését, amely a vállalat központi stratégiájának kulcseleme. A máltai járat indítását megelőzően új légijáratokat indított Velencébe és Tel Avivba, valamint Törökországot és a Balkánt is bekapcsolta európai közúti hálózatába.