Hva er litium-batterier?

De er de små energibuntene som knytter verden sammen. Oppladbare litium-ion-batterier driver de bærbare datamaskinene og mobiltelefonene våre. Ikke-oppladbare metall-litium-batterier driver klokkene og bilnøklene våre.

Hvorfor regnes de som farlig gods?

Kort fortalt: Brann.

Litium-batterier er laget for å gi strøm til enheter i mange timer eller dager, og blir stadig sterkere. Dette innebærer at de inneholder store mengder elektrisk energi. Hvis de pakkes feil eller blir skadet under transport, kan de kortslutte. Dette kan føre til overoppheting og brann.

 

Batterier med lav kvalitet eller falske batterier er farligst, fordi de ikke har gjennomgått omfattende tester.

Hvor finnes de?

De 10 vanligste forsendelsene som inneholder litium-batterier er:

1. Bærbare datamaskiner

2. Nettbrett

3. Mobiltelefoner

4. Måleutstyr

5. Medisinsk utstyr

6. Hoverboards

7. El-sykler

8. Verktøy

9. Hjertestartere

10. Droner

Hvor finner jeg mer informasjon?

Du kan laste ned vår omfattende PDF-håndbok om frakt av litium-batterier, eller ta kontakt med oss direkte.

Hvem sitt ansvar er dette?

Det er avsenders ansvar at alt farlig gods er riktig deklarert, pakket og merket med riktig dokumentasjon for opprinnelseslandet, transittlandene og destinasjonslandet.

 

Det vi kan bidra med er å gjøre det så enkelt som mulig for deg å følge disse reglene. Hvis vi samarbeider, får vi enkelt sendt det farlige godset ditt uten forsinkelser.

Har du noen spørsmål?

Hvis du er i tvil om forsendelsen din regnes for å være farlig gods eller ikke, kan du trykke på knappen nedenfor for å kontakte ekspertene våre. De står til tjeneste for å besvare alle spørsmål om farlig gods, og kan hjelpe deg gjennom forsendelsesprosessen.