Pravilnik podjetja TNT o piškotkih

Družba TNT Express B.V. in njena podjetja v skupini (v nadaljevanju: »TNT«, »mi«, »nas«, »naše«) uporabljajo piškotke in podobne tehnologije (kot so oznake slikovnih pik, spletni signali, jasni GIF-i, JavaScript in lokalna shramba) na svojih spletnih mestih, spletnih mestih za mobilne naprave in v aplikacijah (v nadaljevanju: »spletna mesta«). Te piškotke in podobne tehnologije v tem pravilniku o piškotkih preprosto imenujemo »piškotki«. Ta pravilnik pojasnjuje, kaj so piškotki, kako jih uporabljamo in kako jih lahko upravljate.

Z uporabo tega spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov, kot je opisano v tem pravilniku o piškotkih. Če imate vi ali skrbnik mesta piškotke onemogočene, bo spletno mesto še naprej delovalo. Vendar pa, če so piškotki onemogočeni, nekateri deli spletnega mesta (vključno z orodji za pošiljanje in sledenje pošiljk) ne bodo delovali.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke – običajno jih sestavljajo črke in številke –, ki se namestijo v vašo napravo ob obisku spletnega mesta. Piškotki se na številnih spletnih mestih pogosto uporabljajo za različne namene. Lahko so na primer nujni za delovanje spletnega mesta ali za zagotavljanje obiskovalcu prilagojene izkušnje.

Katero vrsto piškotkov uporabljamo?

Piškotki, ki jih uporabljamo na naših spletnih mestih, spadajo v štiri različne kategorije, in sicer v nujno potrebne, funkcionalne, analitične in oglaševalske piškotke.

Nujno potrebni piškotki

Ti piškotki so potrebni za delovanje naših spletnih mest. (Na primer: da vam omogočimo prijavo v varna območja spletnega mesta ali uporabo nakupovalnega vozička.) Če boste te piškotke onemogočili, bo to vplivalo na delovanje spletnih mest in nekaterih funkcij. Nekatere storitve morda ne bodo na voljo.

Funkcionalni piškotki

Ti piškotki našim spletnim mestom dovoljujejo, da si zapomnijo vaše nastavitve. To nam omogoča, da za vas prilagodimo vsebino (na primer: vaša izbira jezika ali regije).

Analitični piškotki

Ti piškotki nam dovoljujejo, da izboljšamo in optimiziramo svoja spletna mesta. (Na primer: s to vrsto piškotkov lahko zagotovimo, da lahko obiskovalci z lahkoto najdejo informacije, ki jih iščejo.) Eden izmed načinov, kako to naredimo, je, da prepoznamo in štejemo število obiskovalcev ter vidimo, kako uporabljajo spletno mesto. Analitični piškotki nam pomagajo meriti uspešnost oglaševalskih kampanj. Tako nam omogočajo, da izboljšamo kampanje in optimiziramo vsebino spletnih mest za tiste, ki se ukvarjajo z oglaševanjem.

Na spletnih mestih uporabljamo tudi storitve tretjih oseb (kot je Google Analytics), s katerimi zbiramo skupne informacije o obiskovalcih spletnega mesta. Te storitve tretjih oseb uporabljajo piškotke, s katerimi nam priskrbijo informacije o vašem obisku našega spletnega mesta (kot npr. število obiskov, lokacijo, s katere ste obiskali naše spletno mesto, ter število podstrani, ki ste jih obiskali na tem spletnem mestu). S temi informacijami izboljšamo predstavitev in vsebino tega spletnega mesta. Upoštevajte, da podatki, ki jih zberejo – če sploh – te storitve tretjih oseb zunaj spletnega mesta www.tnt.com, niso v pristojnosti tega pravilnika o piškotkih, temveč so v pristojnosti pravilnika zadevnih tretjih oseb.

Več informacij o tem, kako Google obdeluje vaše podatke, je na voljo na naslovu

www.google.com/intl/sl/policies/privacy/

Če želite v brskalniku onemogočiti storitev Google Analytics, obiščite tools.google.com/dlpage/gaoptout.

V kakšne namene TNT uporablja piškotke?

Skupaj s svojimi ponudniki storitev lahko uporabljamo piškotke v različne namene, vključno s tem, da:
 

  • pomagajo nam in tretjim osebam pridobiti informacije o vaših obiskih spletnih mest;
  • obdelamo vaše pošiljke;
  • analiziramo vaše vzorce obiskovanja za izboljšanje naših spletnih mest;
  • prikažemo naše oglase, sporočila in vsebine ter oglase, sporočila in vsebine tretjih oseb na naših spletnih mestih ali spletnih mestih tretjih oseb, ki so predmet vašega interesa;
  • si zapomnimo vaš jezik in druge nastavitve;
  • vam pomagamo pridobiti informacije, ki jih iščete;
  • vam nudimo izjemno varno storitev za spletne transakcije;
  • merimo, koliko ljudi uporablja in kako uporablja naša spletna mesta, z namenom, da lahko naša spletna mesta učinkovito delujejo in da bolje razumemo ciljne skupine.

Če si želite ogledati seznam vseh piškotkov, ki so uporabljeni na spletnih mestih TNT, vključno z namenom piškotka, kliknite tukaj.

Kdo namesti piškotke v mojo napravo?

Piškotke lahko v vašo napravo namesti TNT kot upravitelj spletnega mesta. Ti piškotki so znani kot »lastni« piškotki. Nekatere piškotke lahko v vašo napravo namesti pravna oseba, ki ni TNT. To so tako imenovani »drugi piškotki«. (Na primer: partner podjetja TNT lahko namesti piškotek drugih spletnih mest in s tem omogoči storitve spletnega klepeta.)

Kontaktni podatki

Če imate glede tega pravilnika o piškotkih kakršna koli dodatna vprašanja, obiščite stran s kontaktnimi podatki tega spletnega mesta. 

Spremembe

TNT lahko ta pravilnik o piškotkih revidira po lastni presoji, zato vas prosimo, da ga od časa do časa preverite. Zadnja posodobitev: april 2017.