OBVESTILO O PIŠKOTKIH

To je obvestilo o piškotkih (v nadaljevanju “Obvestilo o piškotkih”), ki ga navajajo FedEx in njegove poslovne skupine, odvisne družbe in oddelki skupaj z vsemi poštno-logističnimi podjetji (v nadaljevanu “FedEx”). To Obvestilo o piškotkih smo sestavili z namenom, da bi vam razložili, kaj so piškotki, kako jih mi uporabljamo in kako jih vi lahko upravljate. Kadar uporabljamo piškotke, pogosto zbiramo osebne podatke. Če želie izvedet več o osebnih podatkih, ki jih mi zbiramo s pomočjo piškotkov, in o tem, kako mi te osebne podatke uporabljamo, se prosim tukaj obrnite na naše Obvestilo o zasebnosti. V našem Obvestilu o zasebnosti vam tudi razložimo, kako in zakaj mi zbiramo in uporabljamo vaše osebne podatke in kakšne so vaše pravice v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov.

Zadnja posodobitev: februarja 2019

Kadar Obvestilo o piškotkih omenja “FedEx”, “mi”, “nas”, ali “naš”, se FedEx sklicuje na podjetje FedEx, ki je odgovorno za uporabo piškotkov na naših spletnih straneh kot sta www.fedex.com in www.tnt.com skupaj z vsemi (pod)stranmi in mobilnimi aplikacijami (v nadaljevanju “Spletne strani”). Ker so vsa poštno-logistična podjetja sedaj pod FedEx, vse informacije,  zbrane s pomočjo kateregakoli poštno-logističnega področja, kakor na primer  www.tnt.com, spadajo v področje uporabe tega Obvestila o piškotkih.

Spreminjanje nastavitev soglasja za uporabo piškotkov

Za ogled ali spremembo trenutnih nastavitev piškotkov kliknite spodaj na »Odpri nastavitve piškotkov«.

 

Kontaktni podatki

FedEx Express International B.V.

Attn: Legal Department

Taurusavenue 111

2132 LS Hoofddorp

Nizozemska 

E: dataprotection@tnt.com

FedEx Corporation

Attn: Legal Department - Compliance

1000 Ridgeway Loop Road, Ste 600

Memphis, TN 38120

Združene države Amerike

E: dataprivacy@fedex.com

1. Ali to Obvestilo o piškotkih velja za vas?

FedEx uporablja piškotke in podobne tehnologije, kot na primer sledenje svetlobnih pik, spletni svetilnik, jasni GIF-ji, JavaScript in lokalno shranjevanje na naših Spletnih straneh. Piškotke in podobne tehnologije kot “piškotke” obravnavamo v tem Obvestilu o piškotkih. To Obvestilo o piškotkih velja za vsak obisk naših Spletnih strani.

2. Kaj so piškotki in kdo jih da na mojo napravo?

Piškotki so majhne datoteke, ki vsebujejo niz znakov, ki jih pošljemo vaši napravi, kadar obiščete eno ali več naših Spletnih strani. Ko znova obiščete Spletno stran/strani, piškotek dovoli Spletni strani/stranem, da prepozna  vaš brskalnik in prebere določene informacije, ki so shranjene v tem piškotku. Piškotke se pogosto uporablja na večini strani v različne namene.

 

Piškotke lahko na vašo napravo namesti FedEx  kot upravitelj strani. To so takoimenovani “piškotki prve stranke”. Neketerih piškotkov na vašo napravo ne namesti FedEx, ampak druge stranke kot na primer podjetja, ki oglašajo na naši strain, ali podjetja, ki namestijo piškotke, da omogočijo  storitve klepeta ali analizo uprabe naših spletnih strain. To so takoimenovani “piškotki tretje stranke”.

 

Prosim, da si zapomnite, da naše Obvestilo o piškotkih ne upravlja vseh podatkov skupaj z osebnimi podatki, ki jih zberejo tretje stranke izven naših spletnih strani. Zanje velja Obvestilo o zasebnosti in piškotkih teh tretjih strank.

3. Zakaj FedEx uporablja piškotke?

Piškotke uporabljamo v različne namene, tudi zato, da:

 

 • Nam in tretjim strankam pomagajo, da dobimo informacije o vaših obiskih na naših Spletnih straneh
 • Olajšajo vaša pošiljanja 
 • Čim bolj specifično, glede na vaše interese, dostavijo oglase, sporočila in vsebino z naše strani in s strani tretjih strank na naše Spletne stani in na strain tretjih stank, 
 • Si zapomnijo vaš jezik in to, kar vam je všeč
 • Vam pomagajo, da dobite informacije, ki jih iščete
 • Vam zagotavljajo varnost in zanesljivost pri transakcijah preko spleta
 • Določijo, koliko ljudi uporablja naše Spletne strain in kako jih uporabljajo, tako da naše Spletne strain ostajajo učinkovite in da jih lahko izboljšujemo in da bolje razumemo svojo publiko. V ta namen mi lahko analiziramo tudi način vašega obiskovanja, vključno s premikanjem miške
 • Analizirajo in rešijo tehnična in organizacijska vprašanja, ki se nanašajo na naše Spletne stani (odpravljanje težav)
 • Vam dovolijo, da vsebino naših Spletnih strain delite na družbenih medijih kot Facebook, LinkedIn ali Instagram

4. Kakšne vrste piškotkov uporablja FedEx?

Mi uporabljamo funkcionalne, analitične in sledilne piškotke:

 

 • Funkcionalni piškotki. “Funkcionalne piškotke” uporabljamo pri izvajanju ali omogočanju prenosa komunikacije po internetu. Poleg tega te piškotke uporabljamo tudi, kadar so res potrebni, da vam omogočimo našo storitev, na primer za uporabo nakupovalne košarice ali da se prijavite na zaščitenih območjih naših Spletnih strani. Če te piškotke onemogočite, se lahko zgodi, da naše Spletne strain ne delujejo tako, kot je treba, in da nekatere funkcije in storitve niso več dostopne.

 

 • Analitični piškotki.  ‘Analitične piškotke”  uporabljamo zato, da bi spoznali in razumeli, kako se naši obiskovalci  odzovejo na naše Spletne strani. Ti piškotki nam omogočajo, da Spletne strani popravljamo in izboljšujemo,  na primer tako, da zagotovimo, da naši obiskovalci lahko najdejo informacije, ki jih iščejo. Zato, da bi analizirali, kako se uporablja naše Spletne strain, štejemo obiskovalce, obiske, število strani, ki jih uporabljate ali lokacijo, s katere obiščete naše Spletne strani. Vašo lokacijo uporabimo samo tedaj, ko nam to dovolite. Analitični piškotki nam tudi pomagajo pri merjenju uspešnosti naših oglaševalskih akcij. To nam omogoča, da izboljšujemo oglaševalske akcije in optimaliziramo vsebino naših Spletnih strani za tiste, ki oglašujejo.

 

 • Sledilni piškotki. “Sledilne piškotke” uporabljamo zato, da zberemo podatke o zgodovini brskanja naših obiskovalcev. Ti piškotki se na primer uporabljajo tedaj, ko oglase objavljamo na drugih spletnih straneh in v drugih aplikacijah. Te piškotke lahko uporabljmo tudi za to, da zasledujemo oglase, ki ste jih že videli, tako da ne boste vedno gledali istih reklamnih panojev ali delili vsebine naših Spletnih strain po vaših družabnih medijih kot so Facebook, LinkedIn ali Instagram.

5. Kako lahko onemogočim ali izbrišem piškotke?

Če želite, da se piškotki ne bi več nameščevali na vaši napravi, lahko kadarkoli umaknete svoje dovoljenje tako, da prilagodite nastavitev brskalnika in sicer tako, da vaš brskalnik zavrne vse piškotke ali piškotke tretjih strank. Lahko izbrišete tudi piškotke, ki ste jih že namestili na vašo napravo. 

 

Če onemogočite piškotke, bodo naše Spletne strain še vedno delovale. Vsekakor se pa lahko zgodi, da deli naših Spletnih strain, kot na primer orodje za pošiljanje ali orodje za zasledovanje pošiljk in za poslovanje z njimi ne bo več delovalo, če piškotke onemogočite. To, da ste onemogočili piškotke, ne pomeni, da oglasov ne boste več videli. S tem boste samo povzročili, da oglasi ne bodo več usklajeni z vašimi interesi in da se bodo pogosteje ponavljali. Če želite onemogočiti  piškotke določenih strank, to lahko naredite preko www.youronlinechoices.com.

 

Način upravljanja vaših nastavitev za piškotke ali za brisanje piškotkov ni enak za vse vrste brskalnikov. za pravilno nastavitev uporabite funkcijo pomoči v vašem brskalniku.

 

Če želite več informacij o vaših pravicah v zvezi s tem, kako se obdeluje vaše osebne podatke na podlagi piškotkov, se obrnite na naše Obvestilo o zasebnosti. To povezavo lahko najdete pod paragrafom št.1 v tem Obvestilu o piškotkih.

6. Kje lahko najdete seznam piškotkov, ki jih FedEx uporablja?

Lahko pritisnete na here , da dobite seznam piškotkov, ki jih mi uporabljamo. Prosim, preberite si obvestila o zasebnosti in piškotkih tretjih oseb glede njihove uporabe piškotkov ali osebnih podatkov, ki jih oni zberejo.

7. Kaj narediti, če imate druga vprašanja ali pripombe?

Vprašanja ali pripombe v zvezi s piškotki lahko sporočite na FedEx. Pri tem uporabite naslov, ki je naveden na prvi strain tega Obvestila o piškotkih.

8. Ali so pri tem Obvestilu o piškotkih predvidene posodobitve?

FedEx lahko to Obvestilo o piškotkih od časa do časa posodobi. Če bo sprememba imela velik vpliv, si bo FedEx prizadeval, da vas bo o tej spremembi osebno obvestil. FedEx bo vselej na naših Spletnih straneh objavil posodobljeno Obvestilo o piškotkih, ki bo vsebovalo zadnje spremembe.

 

© 2019 FedEx