Pakiranje palet

Kako zagotoviti čvrstost in stabilnost

Skrivnost popolne palete nista samo stabilnost in varnost. S pravilno pripravo palete se izognete tudi dodatnim stroškom. Ker na končno ceno vplivata teža in prostornina, boste morda zaradi predmetov, ki zavzamejo dodatni prostor ali vplivajo na stabilnost pri zlaganju, plačali dodatek.

Navodila za pakiranje palet

1. Škatle zložite v stolpiče

Stolpiči zagotavljajo največjo trdnost pri zlaganju. Če je vsebina škatel trdna, lahko stabilnost na paleti povečate tako, da škatle zlagate kot zidake.

2. Pazite, da predmeti ne segajo čez rob

Predmeti na paleti morajo ustrezati njeni velikosti in ne smejo viseti čez njen rob. Čeprav sprejmemo tudi palete, na kateri so predmeti, ki segajo čez njen rob, bomo bolj veseli, če bodo predmeti na paletah ustrezno poravnane znotraj njenih robov, kar zmanjša možnosti za poškodbe.

3. Zgornja ploskev naj bo ravna

Če je zgornja površina zloženih škatel ploska, je paleta trdna, kompaktna in primerna za nalaganje. Za palete, ki jih ni mogoče nalagati, se zaračuna dodatek.

4. Zavarujte z jermeni ali ovijte s folijo

Za zagotovitev stabilnosti predmetov na paleti uporabite jermene in/ali ovijalno. Pri ovijanju je potrebno oviti predmete vključno s paleto.

5. Jasno označite paleto

Ker se palete za prevoz naloži eno na drugo, morajo biti oznake pritrjene ob strani in ne na vrhu palete.

Popolna paleta

Pri pakiranju bodite natančni

Vaša embalaža mora ustrezati našim minimalnim zahtevam za pakiranje pošiljk.