Priprava palet

Navodila za zagotavljanje trdnosti in stabilnosti

Brezhibna paleta ne zagotavlja samo stabilnosti in zaščite. S pravilnim pakiranjem se izognete tudi dodatnim stroškom. Ceno oblikujeta tako teža kot tudi prostornina, zato lahko karkoli kar zavzame dodatni prostor ali pa je vaša paleta zaradi tega nenaložljiva, vpliva na doplačilo.

Navodila za popolne palete

1. Zlagajte v stolpce

Stolpci zagotavljajo največjo stabilnost pri zlaganju. Če je vsebina neprožna, lahko za še povečano stabilnost zlagate v »slogu opek«.

2. Vsebina naj ne sega čez rob

Vsi predmeti se morajo točno prilegati paleti in ne smejo segati čez rob – palet, katerih vsebina sega čez rob, ne sprejemamo.

3. Zgornja ploskev naj bo ravna

Zgornja površina palete mora biti ravna in močna, paleto pa mora biti mogoče nalagati. Za palete, ki jih ni mogoče nalagati, bomo zaračunali dodatek.

4. Privežite in/ali ovijte

Predmete privežite z dvema trakovoma na obeh straneh in/ali jih ovijte z raztegljivim ovojem, da bodo na paleti ostali na mestu. Privežite in ovijte tudi paleto.

5. Nalepke naj bodo jasno vidne

Nalepke morajo biti nameščene ob strani, ne na vrhu, saj bo morda na vašo paleto naložena še druga. Palete, ki jih ni mogoče nalagati, morajo biti označene z nalepkami ali stožci. 

 

Nasvet: pri paletah, ki jih je mogoče zlagati, v eno od škatel na paleti priložite kopijo nalepke. Pri paletah, ki jih ni mogoče zlagati in vsebujejo predmete nepravilnih oblik, nalepko namestite na predmet (če bo blago ovito, nalepko na predmet namestite pred ovijanjem).

Popolna paleta

Bodite previdni pri pakiranju

Vaša embalaža mora ustrezati našim minimalnim zahtevam.