Priprava nenavadnih predmetov

Navodila za zagotovitev varnega prevoza

Pakiranje velikih, težkih ali nanavadno oblikovanih predmetov ter ravnanje z njimi zahtevata posebno pozornost. Med prevozom jih pogosto ni mogoče naložiti ali postaviti na tekoče trakove. Zato boste morda morali plačati dodatek. Če vaša pošiljka zahteva posebno ravnanje, se za pomoč obrnite na nas.

Navodila za nenavadne predmete

Cevi

Težki valji morajo biti pritrjeni na paleto. Pazite, da ne segajo čez rob in da je paleto mogoče naložiti. Lažje predmete v obliki cevi je mogoče zapakirati v trikotno cev za pošiljanje.

Nezapakirani predmeti

Nezapakirane predmete je treba položiti v škatlo in/ali privezati na paleto. Vse morebitne nezaščitene ostre robove zaščitite z dodatnimi oblogami. 

Ostri/štrleči predmeti

Ostre predmete morate oviti v zaščitno oblogo, preden jih postavite v škatlo. Iz zapakirane škatle ne sme nikoli segati noben del predmeta, saj se pri nalaganju lahko poškoduje. Po potrebi uporabite večjo škatlo ali raje uporabite paleto.

Težki/preveliki predmeti

Največja teža in mere se razlikujejo glede na storitev. Za pošiljke, ki presegajo mere 2,4 x 1,2 x 1,5 m (D x Š x V) ali težo 500 kg, se obrnite na oddelek za stike s strankami.

240cm > 120cm > 150cm > 500 kg >

Označevanje z nalepkami

Poiščite ravno površino, da pritrdite usmerjevalno nalepko in vse obvezne nalepke za posebno ravnanje. Na materialih, kot so les, guma ali tekstil, za pritrditev nalepk uporabite lepilni trak, sponke ali lepilo. 

 

Nasvet: V notranjost škatle namestite dodatno nalepko. 

Varno in zanesljivo

Bodite previdni pri pakiranju

Vaša embalaža mora ustrezati našim minimalnim zahtevam.

Več smernic za pakiranje