Priprava predmetov nepravilnih oblik

Kako zagotoviti varni prevoz

Ravnanju in pakiranju velikega ali težkega blaga ali predmetov nenavadnih oblik morate nameniti posebno pozornost, saj jih med tranzitom pogosto ni mogoče zložiti v stolpiče ali jih položiti na transportne trakove. Zaradi tega boste morda morali plačati dodatek. Če vaša pošiljka zahteva posebno ravnanje, se za pomoč obrnite na nas.

Navodila za pošiljnje predmetov nepravilnih oblik

Valji

Težke valje z jermeni pritrdite na paleto tako, da ne segajo čez njen rob in omogočajo nalaganje. Lažje predmete v obliki valja lahko pošljete v tulcu trikotne oblike.

Neembalirani predmeti

Velike neembalirane predmete z jermeni pritrdite na paleto. Okoli njih lahko nato namestite veliko leseno zaščitno ogrodje ali nanje poveznete škatlo. Dodatno jih obložite s polnilom, da zaščitite morebitne izpostavljene ostre robove.

Ostri/štrlečI deli

Ostre dele pred nameščanjem v škatlo obložite s polnilom. Iz škatle nikoli ne smejo štrleti deli, saj predstavljajo nevarnost za poškodbe pri zlaganju. Po potrebi uporabite večjo škatlo ali razmislite o uporabi palete.

Težki/preveliki predmeti

Največje dovoljene mere in teža se razlikujejo glede na vrsto storitve. Za pošiljke, ki presegajo mere 2,4 x 1,2 x 1,5 m (DxŠxV) ali težo 500 kg, se obrnite na Oddelek za stike s strankami.

240cm > 120cm > 150cm > 500 kg >

Označevanje

Poiščite plosko površino, kamor boste pritrdili tovorni list in morebitne potrebne oznake za previdnejše ravnanje. Na materiale kot so les, guma ali tkanina, nalepke pritrdite z dodatnim lepilnim trakom, sponkami ali lepilom.

Varno pakiranje

Pri pakiranju bodite natančni

Vaša embalaža mora ustrezati našim minimalnim zahtevam za pakiranje pošiljk.

Več informacij o pakiranju