Τι είναι οι μπαταρίες λιθίου;

Είναι οι μικρές δέσμες ενέργειας που διατηρούν τον κόσμο μας συνδεδεμένο. Οι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ιόντων λιθίου διατηρούν σε λειτουργία τα laptop και τα κινητά μας τηλέφωνα. Οι μη επαναφορτιζόμενες μπαταρίες λιθίου μετάλλου τροφοδοτούν τα ρολόγια μας και τα ηλεκτρονικά κλειδιά των αυτοκινήτων μας.

Γιατί είναι επικίνδυνα αγαθά;

Με μία λέξη; Πυρκαγιά.

Οι ολοένα και πιο ισχυρές μπαταρίες λιθίου έχουν σχεδιαστεί ώστε να διατηρούν τις συσκευές σε λειτουργία για ώρες ή ημέρες με κάθε φόρτιση. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, περιέχουν υψηλά επίπεδα ηλεκτρικής ενέργειας. Εάν συσκευαστούν με ακατάλληλο τρόπο ή υποστούν ζημιά κατά τη μεταφορά, οι μπαταρίες λιθίου μπορούν να βραχυκυκλώσουν, με αποτέλεσμα να υπερθερμανθούν και να προκληθεί πυρκαγιά.

 

Οι μπαταρίες χαμηλής ποιότητας και οι απομιμήσεις διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, επειδή δεν έχουν υποβληθεί στους απαιτούμενους ελέγχους.

Πού χρησιμοποιούνται;

Οι 10 πιο δημοφιλείς αποστολές που περιέχουν μπαταρίες λιθίου είναι οι εξής:

1. Laptops και tablets

2. iPhones και iPads

3. Κινητά τηλέφωνα

4. Εξοπλισμός μέτρησης

5. Ιατρικές συσκευές

6. Ηλεκτρικά πατίνια ισορροπίας (hoverboard)

7. Ηλεκτρικά ποδήλατα

8. Ηλεκτρικά εργαλεία

9. Αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές

10. Ιπτάμενα τηλεκατευθυνόμενα (drone)

Πού μπορώ να βρω περισσότερες λεπτομέρειες;

Μπορείτε να κατεβάσετε τον πλήρη οδηγό μας σε μορφή PDF για την αποστολή μπαταριών λιθίου. Εναλλακτικά, μπορείτε απλώς να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ποιος έχει την ευθύνη για όλα αυτά;

Αποτελεί ευθύνη του προσώπου που πραγματοποιεί την αποστολή να διασφαλίζει την ορθή δήλωση, συσκευασία και σήμανση των επικίνδυνων εμπορευμάτων με τα κατάλληλα έγγραφα για τις χώρες προέλευσης, μεταφοράς και προορισμού.

 

Αυτό που μπορούμε να κάνουμε εμείς είναι να σας διευκολύνουμε όσο είναι δυνατό για να ακολουθήσετε αυτούς τους κανόνες. Με λίγη ομαδική δουλειά, θα ολοκληρώσουμε την αποστολή των επικίνδυνων εμπορευμάτων σας σε ελάχιστο χρόνο.

Έχετε ερωτήσεις;

Εάν έχετε αμφιβολίες για το κατά πόσο η αποστολή σας εμπίπτει στα επικίνδυνα εμπορεύματα, απλώς επικοινωνήστε με τους ειδικούς μας, πατώντας το παρακάτω κουμπί. Είναι στη διάθεσή σας για να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις σας σχετικά με τα επικίνδυνα εμπορεύματα και θα σας καθοδηγήσουν στη διαδικασία αποστολής.