Epäsäännöllisten tavaroiden pakkaaminen

Näin varmistat turvallisen kuljetuksen

Suurten, painavien tai epäsäännöllisen muotoisten tavaroiden pakkaaminen ja käsittely vaatii erityistä huomiota. Usein niitä ei voi lastata päällekkäin tai kuljettaa liukuhihnalla kuljetuksen aikana toimipisteissämme. Tämän takia veloitamme niistä lisämaksun. Jos lähetyksesi vaatii erikoiskäsittelyä, ota meihin yhteyttä.

Ohjeet epäsäännöllisen muotoisten tavaroiden pakkaamiseen

Putket

Painavat sylinterit on sidottava kuormalavaan pannoilla. Varmista, että tavarat eivät ylitä lavan reunoja ja että lava on päällelastattava. Kevyemmät putkenmuotoiset tavarat voi pakata kolmionmuotoiseen lähetysputkeen.

Pakkaamattomat tavarat

Pakkaamattomat tavarat tulee pakata ja/tai sitoa kuormalavaan. Käytä lisäpehmusteita mahdollisesti näkyville jäävien terävien reunojen suojaamiseen. 

Terävät reunat tai ulkonevat osat

Terävät tavarat on suojattava pehmustein ennen laatikkoon pakkaamista. Pakatusta laatikosta ei saa työntyä mitään ulos, sillä se voi aiheuttaa vahinkoja, kun laatikoita lastataan päällekkäin. Käytä tarvittaessa suurempaa laatikkoa tai harkitse kuormalavan käyttämistä.

Painavat tai ylisuuret tavarat

Enimmäispaino ja -mitat vaihtelevat palvelun mukaan. Jos lähetyksen mitat ovat yli 2,4 m x 1,2 m x 1,5 m (P x L x K) tai se painaa yli 500 kg, ota yhteyttä asiakaspalveluun.

240cm > 120cm > 150cm > 500 kg >

Lähetysmerkinnät

Etsi paketista tasainen pinta ja kiinnitä siihen osoitelappu reititystietoineen sekä mahdollisesti tarvittavat erikoiskäsittelytarrat. Jos kiinnityspinta on puun, kumin tai kankaan kaltaista materiaalia, varmista tarrojen kiinnitys lisäteipillä, niiteillä tai liimalla. 

 

Ammattilaisen vinkki: Lisää kopio lähetysasiakirjoista pakkauksen sisäpuolelle. 

Turvallisesti ja varmasti

Huomioi lähetystä pakatessasi

Pakkauksesi on täytettävä kuljetuskelpoisen lähetyksen vähimmäisvaatimuksemme.

Lisää pakkausohjeita