Mik azok a lítium akkumulátorok?

Ezek azok az apró energiaforrások, melyek a világunkat kapcsolatban tartják. A laptopokat és mobiltelefonokat újratölthető lítiumion-akkumulátorok látják el energiával. Az órákban és az autók központi zárát nyitó kulcsokban újra nem tölthető fém lítium elemek szolgáltatják az energiát.

Miért veszélyes áruk?

Röviden? Tűz.

Az egyre erősebb lítium akkumulátorokat arra tervezik, hogy egyhuzamban órákig vagy akár napokig működtetni tudják a eszközeinket. Ehhez sok elektromos energiát tárolnak. Ha nem megfelelően vannak csomagolva vagy szállítás közben megsérülnek, rövidzárlat keletkezhet bennük, amitől túlmelegednek és kigyulladnak.

 

A rossz minőségű és hamisított akkumulátorok a legveszélyesebbek, mivel nem mentek át a szükséges szigorú teszteken.

Hol vannak ilyen akkumulátorok?

A 10 legnépszerűbb küldemény, melyben lítium akkumulátorok vannak:

1. Laptopok és táblagépek

2. iPhone-ok és iPad-ek

3. Mobiltelefonok

4. Mérőberendezések

5. Orvosi készülékek

6. Mini segwayek

7. Elektromos kerékpárok

8. Szerszámgépek

9. Automata külső
defibrillátorok

10. Drónok

Hol találok további részleteket?

Kérjük, töltse le minden részletre kiterjedő PDF útmutatónkat a lítium akkumulátorok szállításáról! Azt is megteheti, hogy egyszerűen felveszi velünk a kapcsolatot. 

Ki a felelős mindezért?

A feladó felelőssége arról gondoskodni, hogy a veszélyes árukat megfelelően bejelentse, csomagolja és a származási, tranzit- és célországoknak megfelelő dokumentumokkal ellássa.

 

Mi annyit segíthetünk, hogy a lehető legnagyobb mértékben megkönnyítjük Önnek a szabályok betartását. Csak egy kis csapatmunkára van szükség, és veszélyes árui szállítását pillanatok alatt megoldjuk.

Kérdése van?

Ha nem biztos benne, hogy a küldeménye veszélyes küldeménynek számít-e, az alábbi gomb megnyomásával lépjen kapcsolatba szakértőinkkel! Ők megválaszolják a veszélyes árukkal kapcsolatos kérdéseit – és végigvezetik a szállítási folyamaton.