Storitve carinjenja

Pri pošiljanju blaga v tujino lahko carinjenje povzroči zamude. Oglejte si, kaj lahko pričakujete pri pošiljanju mednarodnih pošiljk in kako skrajšate čas na meji.

Osnove carinjenja

Preverite predpise pošiljanja

Razlike pri predpisih pomenijo, da se izvoz pošiljk lahko razlikuje glede na posamezno državo. Prepričajte se, da ste v celoti seznanjeni z izdajo dovoljenj, posebnimi predpisi ter blagom, za katerega velja omejitev ali prepoved v državi, v katero ga pošiljate.

Pripravite dokumentacijo

Vnaprejšnja pridobitev zahtevanih dokumentov je ključnega pomena, če se želite izogniti zamudam na meji. Na komercialnem računu ne pozabite navesti vseh potrebnih informacij, saj bodo z njihovo pomočjo carinski organi razvrstili in obdelali vašo pošiljko.

Dajatve in davki

Za mednarodne pošiljke pogosto veljajo uvozne dajatve in davki, toda to ne pomeni, da vas mora višina slednjih presenetiti. Glede na to, da so te odvisne od destinacije in vrednosti vaše pošiljke, se prepričajte, da ste dobro seznanjeni, koliko boste morali plačati vi ali prejemnik.

Začnite pošiljati mednarodne pošiljke

Odpravite nevšečnosti in zmanjšajte birokracijo s pomočjo podjetja TNT

Preverjanje naslova

Na carini običajno preverijo naslov pošiljatelja in destinacijo vaše pošiljke. Naša podatkovna zbirka samodejno preveri naslove, kar pomeni, da že vnaprej veste, ali bo vaše blago lahko doseglo končno destinacijo.

Digitalni komercialni račun

V celoti izpolnjen in izčrpen komercialni račun je ključnega pomena za nemoten prehod pošiljke skozi carino. Z izdelavo digitalnega komercialnega računa v sistemu myTNT ali prenosom predloge, ki jo najdete na našem spletnem mestu, boste pospešili postopek carinjenja.

Sledenje od vrat do vrat

Vaša pošiljka bo vidna ves čas, tudi ko zapusti državo, tako si lahko kadar koli ogledate, kje se nahaja. Možnost sledenja pošiljki vam omogoča spremljanje pošiljke po vsem svetu in vas obvesti, kdaj lahko pričakujete, da bo prispela na destinacijo.

Ostale informacije glede izvoza in uvoza