Kaj so litijeve baterije?

Litijeve baterije so majhni sklopi energije, ki omogočajo, da ves svet ostane povezan. Polnljive litijeve ionske baterije poganjajo naše prenosne računalnike in mobilne telefone. Nepolnljive litijeve kovinske baterije napajajo naše ure in ključe za daljinsko zaklepanje/odklepanje avtomobilov.

Zakaj predstavljajo nevarno blago?

Če povzamemo z eno besedo? Požar.

Vse zmogljivejše litijeve baterije so zasnovane tako, da napajajo naprave več ur ali dni. To lahko omogočajo, ker vsebujejo veliko električne energije. Če litijeve baterije niso pravilno pakirane, ali če se pri prevozu poškodujejo, lahko v njih pride do kratkega stika, zaradi česar se lahko pregrejejo in vnamejo.

 

Baterije slabe kakovosti in ponaredki baterij predstavljajo največjo nevarnost, saj niso bili izpostavljeni strogemu obveznemu preizkušanju.
rigorous testing required.

Kje jih lahko najdemo?

10 pošiljk, ki najpogosteje vključujejo litijeve baterije, so:

1. Prenosni in tablični računalniki

2. Telefoni iPhone in tablični računalniki iPad

3. Mobilni telefoni

4. Merilna oprema

5. Medicinski pripomočki

6. Električne rolke

7. Električna kolesa

8. Električno orodje

9. Samodejni zunanji defibrilatorji

10. Droni

Kje lahko najdem več informacij?

YPrenesete si lahko naša izčrpna navodila v obliki PDF za pošiljanje litijevih baterij. Lahko pa se preprosto obrnete na nas.

Kdo nosi odgovornost??

Za pravilno deklariranje, pakiranje in označevanje nevarnega blaga ter pripravo ustrezne dokumentacije glede na države izvora, tranzita in nemembnosti je odgovoren pošiljatelj.

 

Mi vam lahko čimbolj olajšamo zagotavljanje skladnosti s pravili. Z malce skupinskega dela bo vaše nevarno blago kmalu na poti.

Imate dodatna vprašanja?

Če imate kakršnekoli dvome, ali se vaša pošiljka šteje kot nevarno blago, se s pomočjo spodnjega gumba preprosto obrnite na naše strokovnjake. Odgovorili bodo na vsa vaša vprašanja o nevarnem blagu in vas vodili skozi postopek pošiljanja.