Skicka stora och tunga föremål

Oavsett om du vill skicka en kartong full av böcker, en lastpall med tegelstenar eller en hel fordonspark kan du räkna med att vi tar hand om de tunga lyften.

Vad anses vara tungt?

Alla paket som väger över 23 kg klassificeras som en tung försändelse enligt de officiella reglerna. Det betyder dock inte att de nödvändigtvis måste transporteras på en lastpall. Transporter under 70 kg kan oftast transporteras utan en, även om det varierar mellan olika regioner.

> > >

Vad anses vara stort?

Det finns ingen officiell klassificering av vad som utgör stort gods men allt som måste placeras på en lastpall hamnar oftast under den kategorin.

 

Stora försändelser kan innebära en avgift för överdimensionerade mått beroende på vilken tjänst du väljer. För ekonomi- eller inrikestjänster gäller det försändelser som är större än 2,4 x 1,2 x 1,8 m. För expresstjänster är måttet 1,2 x 1,2 x 1,5 m.

50 0 k >

Vad anses vara överdimensionerat?

Alla enskilda föremål som är tyngre än 500 kg eller för stora för att placeras på lastpall kräver en unik lösning som vårt specialistteam tar fram. T.ex. Gods på lastbrygga, industriell utrustning.

Skicka stora eller tunga varor med den leveranstid du behöver

Economy Express

*Bästa pris

Economy Express passar för dig som behöver balansera leveranstid och budget eftersom du kan skicka stort och tungt gods utan att spendera hela budgeten.

Upp till 7 000 kg

Express

*Snabbt

När det är viktigast med snabb leverans är Express det bästa alternativet. Ditt stora och tunga gods kommer fram så fort som möjligt, även om det är före 09:00, 10:00 eller 12:00 nästa dag.

Upp till 500 kg

Specialtjänster

*Unika försändelser

Oavsett om det gäller flyg-, sjö- eller biltransport – eller om det är brådskande och kräver ett dedikerat fordon – så kan du lita på att vårt team av experter hittar en lösning som passar för din försändelse.

Vi kan hantera allt

Packa stort eller tungt

Tunga kartonger

Vi kan ta emot kartonger som väger upp till 70 kg utan en lastpall, men det är viktigt att alla som är involverade i transportprocessen är medvetna om att det är en tung försändelse. Märk kartonger över 23 kg med etiketten TUNGT för att skydda de personer som ska hantera dem.

Pallar

Den perfekta lastpallen ger inte bara stabilitet och skydd, den gör även att du undviker ytterligare kostnader. Vi debiterar baserat på en kombination av vikt och volym vilket betyder att allt som tar upp extra plats eller gör att lastpallen inte kan staplas kan innebära tilläggsavgifter.

Överdimensionerade

Om du ska skicka något av ovanlig storlek eller som väger mer än 500 kg kan du behöva hjälp att packa och skicka iväg det. Kontakta kundservice så kan vi hjälpa dig med nästa steg.

Boka

Oavsett om du vill skicka en kartong full av böcker, en lastpall med tegelstenar eller en hel fordonspark kan du räkna med att vi tar hand om de tunga lyften.

 

 

 

Spåra din försändelse

Har du vinkat av din tunga eller stora försändelse? Utmärkt! Den kommer att vara hos mottagaren på nolltid.

Under tiden kan du spåra försändelsen genom att ange fraktsedelsnumret i Track & Trace. Oavsett om försändelsen ska skickas längre ner på gatan eller halvvägs runt jorden kan du alltid ha uppsikt över den.