Контрол на износа и санкции

Как да спазвате наредбите и санкциите за износ?

 

Изпращането на стоки до определени държави/територии се влияе от контрола на износа и текущите международни санкции, въз основа на типа на стоките, страната на произход, дестинацията или участниците в сделката.

Услугите за доставка на TNT обслужват повечето държави/територии, засегнати от международни санкции в момента, но изпращаме стоки само в съответствие с наредбите и санкциите, наложени от ООН, Европейския съюз, САЩ и други държави/територии. Вижте подробности за боравенето със стратегически стоки и дестинации, за които има санкции, при ограничени, но легитимни търговски отношения в Общите условия за транспорт на TNT.

Лица с отказан достъп

Списъците със забранени лица са част от режима на международни санкции и изискванията за контрол на износа. TNT не приема пратки до или от лица или организации, посочени като забранено лице/фирма.
 

Полезни връзки:


Стратегически артикули

Стратегическите артикули представляват стоки с военна или двойна употреба, които могат да се използват за граждански или военни цели. TNT не класифицира стратегическите артикули – това е отговорност на износителя. Нашите услуги се различават в зависимост от мястото, но за тях винаги е нужна ясна информация за всички приложими разрешителни. Свържете се с местен отдел Обслужване на клиенти за повече информация.


Полезни връзки:


Дестинации, за които има санкции

С цел спазване на международните санкции, някои услуги на TNT са преустановени или за тях са въведени допълнителни изисквания при изпращане. По-долу има преглед по страни за всяка програма за санкции, засягаща услугите на TNT.
 

Полезни връзки:

Крим

– От 1 април 2016 г. TNT не обслужва региона на Крим.

 

Куба

– От 1 април 2016 г. TNT не обслужва Куба.

– TNT не обслужва посолства или консулства на Куба никъде по света.

 

Иран

– От 1 април 2016 г. TNT не обслужва Иран.

– TNT не обслужва посолства или консулства на Иран никъде по света.

 

Северна Корея

– TNT не обслужва Северна Корея

– TNT не обслужва посолства или консулства на Северна Корея никъде по света.

 

Русия

ЕС и САЩ са въвели санкции срещу Русия. За да предостави оптимално ниво на обслужване в Русия в съответствие със санкциите, TNT прилага следните мерки:

– Не се приема износ от или до Русия на военни стоки
– Не се приема износ на стоки с двойна употреба до военни потребители в Русия
– За стоките в списъка с оборудване, свързано с добив на нефт и газ, се изисква разрешително за износ до Русия. Кликнете, за да видите документа.

 

Судан

– От 1 април 2016 г. TNT не обслужва Судан.

– TNT не обслужва посолства или консулства на Судан никъде по света.

 

Сирия

– TNT не обслужва Сирия

– TNT не обслужва посолства или консулства на Сирия никъде по света.