Етикетиране на вашата пратка

Как да отпечатате и поставите вашите етикети

Ясното етикетиране е ясно предимство. Това ни дава възможност да доставим пратката Ви до дестинацията й и осигурява обработката й по време на транспортирането. Ако отделите няколко допълнителни минути, за да поставите правилно своите етикети за маршрута и етикетите за специална обработка, това може да е от голямо значение.

Насоки за ясно етикетиране

 

1. Премахнете старите етикети

С твърде много етикети рискувате да се получи объркване. Никога не залепяйте нови етикети върху старите.

2. Отпечатайте нови етикети

Ако е възможно, използвайте самозалепваща се хартия, за да отпечатате маршрутните етикети, предоставени при завката на Вашата пратка. Ако не е възможно, използвайте обикновена хартия и я поставете в джоб за документи. Вашият куриер на TNT може да предостави джобове при вземането на пратката.

3. Вътре поставете резервно копие

Добра идея е да поставите копие на своите документи за изпращане или поне адреса на получателя вътре в кутията, преди да я запечатате, в случай че нещо се случи с външния етикет.

4. Залепете надеждно

Поставете / залепете маршрутните етикети (или джобовете с документи) върху горната част на кутиите или отстрани на палетите, като се уверите, че баркодът се вижда изцяло и е напълно изгладен, а не е прегънат по ръб. Поставете етикетите след облепянето с лента/опаковането, за да не бъдат закрити. Ако е необходимо, използвайте допълнителна самозалепваща се лента или скоби върху плат или дървени повърхности.

5. Етикетите трябва да са видими

Не обвивайте и не закривайте етикетите по никакъв начин. Дори да можете да виждате през пластмасовата опаковка, е възможно нашите скенери да не могат да разчетат баркода.

Научете повече за етикетирането