Подготовка на пратката Ви

Правилната подготовка на пратката Ви е най-добрият начин да се гарантира, че тя ще пристигне навреме. Това означава да използвате кутия с подходящ размер, както и правилните опаковъчни материали и етикети.

Как да разберете своите разходи за изпращане

За определяне на теглото на пакет се използва обемното тегло, което определя разходите за доставка. Под обемно тегло имаме предвид плътността на пакета, която е количеството пространство, което заема спрямо действителното му тегло — колкото по-голяма е Вашата пратка, толкова по-голямо е обемното тегло.


Как да опаковате правилно

Законови наредби

За да сте сигурни, че пратката Ви ще пристигне безопасно и в същото състояние, в което сте я изпратили, трябва да се придържате към съответните наредби за опаковане.

Етикетиране

Много е важно етикетите да са прикрепени правилно към пратката Ви, тъй като предоставят ключова информация за превозвачите, като дестинацията им и начина, по който трябва да се обработят.

Чупливи пратки и пратки с висока стойност

Тези типове артикули изискват особена грижа. Затова е важно да се уверите, че са правилно опаковани и маркирани, за да намалите риска от повреда при транспортиране.

Указания за опаковане

Вижте как безопасно да опаковате Вашите колети, палети и пратки с неправилна форма, заедно с инструкциите за запечатване и етикетиране, за да можете да се уверите, че стоките Ви са правилно опаковани и готови за транспортиране.

 

Започнете да изпращате с myTNT

  • За фирми от всякакъв размер
  • Персонализирани тарифи за редовни изпращачи
  • Ние взимаме Вашия пакет, за да Ви спестим време
  • Незабавни онлайн ценови оферти в myTNT2