Изпращане на международни пратки

Не е задължително изпращането в чужбина да бъде трудно. Започнете с международно изпращане с 5 лесни стъпки.

Проверка на митническите разпоредби

Ако нямате съответните познания за гладко преминаване през митница, това може да доведе до забавяния на Вашите пратки и да Ви струва пари. Важно е да знаете какви данъци и такси трябва да платите и да имате пълна и цялостно попълнена търговска фактура..

Такси и тарифи

Изпратените международно стоки често подлежат на облагане с такси от митниците. Тъй като те варират според дестинацията и стойността на пратката, се уверете, че сте напълно наясно какво трябва да платите Вие или получателят.

Научете какво не можете да изпращате

Много страни имат строг контрол върху това, какво може да влиза или напуска страната, като съществува риск стоки, които не отговарят на наредбите, да бъдат задържани или унищожени. Не забравяйте да проверите за забранени и ограничени стоки, приложими за Вашата дестинация.

Опаковайте интелигентно

Ако гарантирате, че стоките Ви са опаковани правилно, това намалява риска от закъснения и щети по време на транспорта. Заслужава си да отделите допълнително време за опаковане и етикетиране на пратката си, както и за да проверите, че отговаря на специфичните за съответната държава разпоредби.

Направете заявка за пратката

Почти сте готови!
Изберете услуга на TNT, която е най-удобна за Вас и насрочете час за взимането й от наш куриер. Все пак не забравяйте да следите пратката си чрез функцията Търсене и проследяване.

Разширете обхвата си по целия свят за реален растеж

Азия

Изпращането до Азия може да бъде важна стъпка за фирмите по целия свят. С население от 2,7 милиарда души само в Индия и Китай, много от които съставляват част от бързо увеличаваща се средна класа, не е изненада, че Изтокът е станал фокус за износ. Компаниите вече са признали силно увеличеното търсене на луксозни стоки, специализирано оборудване и суровини – тенденция, която скоро няма да се промени.  

ЕС

Като разнообразен континент с огромно търсене на стоки от други страни, износът за Европа може да разшири обхвата на Вашия бизнес експоненциално. Освен това развитата транспортна инфраструктура и общите наредби за вноса на ЕС улесняват изпращането в сравнение с други пазари. Тъй като сред държавите членки на ЕС са пет от десетте най-големи потребителски икономики, Европа остава изключително безопасен избор.

Америка

Включваща огромна, добре установена потребителска икономика на север и с една от най-бързо развиващите се икономики в Латинска Америка, Америка може да бъде разнообразен и изгоден пазар за компании, които искат да увеличат своя износ. По-конкретно, бумът в търсенето на луксозни стоки в Мексико и Бразилия направи американския пазар изключително привлекателен за износителите.

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ относно изпращане на международни пратки