Такса "Гориво" за Европа 

(с изключение на Великобритания и Ирландия)

TNT прилага за всички пратки допълнителна горивна такса, базирана на променлив месечен индекс.

Актуален индекс на такса "Гориво" за Европа (приложима за всички клиенти на TNT България):

 

  • 28 октомври - 1 декември 2018 г.: 18.50%
  • 30 септември - 27 октомври 2018 г.: 17.50%
  • 2 септември - 29 септември 2018 г.: 17.50%

Индексната такса "Гориво" гориво се основава на спот цената на керосинното гориво на САЩ от Персийския залив (USGC). Тя ще се коригира месечно на базата на закръглена средна стойност на спот цената за галон от керосиново гориво, произведено от керосин, публикувано от Енергийната информационна агенция (ОВОС). За да изтеглите последната таблица с цени от уебсайта на агенцията, моля, кликнете тук

 

В сила от 1 януари 2018 г., актуализирахме таблицата ни за такса "Гориво". Добавката за гориво ще бъде коригирана ежемесечно в съответствие с промяната на цените на спотното гориво от типа "керосин" на USGC според следната таблица:

Моля, обърнете внимание, че при прилагането на индекса за надбавка за гориво ще има двумесечен срок на забавяне. Например, средната месечна спот цена за реактивно гориво през месец април ще бъде публикувана през втората седмица на месец май и ще бъде използвана за определяне на надбавката за такса "Гориво" през юни.

 

TNT си запазва правото да променя индекса за такса "Гориво" и таблицата без предизвестие. Размерът и продължителността на надбавката ще се определят по преценка на TNT. Ако надценката за гориво се покачи над максималната стойност или падне под минималната стойност, или има промени в задействащите точки, горната таблица ще бъде актуализирана.

 

За допълнителна информация и актуализации за таксата за гориво, моля, проверявайте редовно тук.

Като посещавате и използвате този сайт Вие се съгласявате с поставянето на бисквитки от TNT и нейните партньори. Научете повече