Vámkezelés

Az áruk külföldre szállításakor előfordulhat, hogy vámkezelés késés okoz. Tudja meg, mire számíthat a nemzetközi szállításkor és hogyan csökkentheti a határokon töltött időt!

A vámkezelés alapjai

Ellenőrizze a szállítási szabályozásokat!

A szabályozások közötti különbségek miatt az export országonként különbözhet. Bizonyosodjon meg róla, hogy teljes mértékben tisztában van a célállomás szabályozásával és a korlátozott vagy tiltott áruk körével!

Készítse elő a szállítási dokumentációt!

A szükséges dokumentumokat rendkívül fontos előre beszerezni, ha szeretné elkerülni a szükségtelen késéseket. Bizonyosodjon meg arról, hogy kereskedelmi számlája minden szükséges információt tartalmaz, mivel a vámhatóságok ezen dokumentum alapján osztályozzák és dolgozzák majd fel a küldeményét!

Illetékek és adók

A nemzetközi küldeményekre gyakran import adók és illetékek vonatkoznak, de ezeknek nem kell kifogniuk Önön. Mivel ezek a célállomás és a küldemény értéke szerint változnak, legyen teljesen tisztában az Ön vagy a címzett által fizetendő összegekről!

Egyszerűsítse adminisztrációját a TNT-vel!

Cím megerősítése

A vámhatóságoknak általában meg kell vizsgálniuk küldeménye származási helyét és célállomását. Adatbázisunk automatikusan ellenőrzi a címeket, így Ön már előre tudni fogja, hogy árui eljuthatnak-e a célállomásukra.

Digitális kereskedelmi számla

A gyors vámügyintézés kulcsa a teljes mértékben és helyesen kitöltött kereskedelmi számla. Ha a myTNT-ben hozza létre a digitális kereskedelmi számlát, vagy a honlapunkról tölti le a sablont, felgyorsíthatja a folyamatot.

Nyomkövetés háztól házig

Küldeménye az országhatár átlépését követően sem tűnik el, így bármikor láthatja a helyzetét. A Nyomonkövetés segítségével a világon bárhol megtalálhatja küldeményét, és információt ad a várható érkezési idejéről is.

Export és import témák