Pošiljanje velikih in težkih predmetov

Ne glede na to, ali želite poslati paket, poln knjig, paleto opek ali celotno floto vozil, se pri pošiljanju težkih pošiljk lahko zanesete na nas.

Kaj je težka pošiljka?

V skladu z uradnimi regulatorji vsak paket, ki tehta več kot 23 kg, velja za težko pošiljko. Vendar to vseeno ne pomeni, da bo pošiljko treba poslati na paleti. Pošiljke, ki tehtajo manj kot 70 kg, je običajno mogoče poslati brez palete, vendar je to odvisno od regije.

> > >

Kaj je velika pošiljka?

Za veliko blago ni uradne klasifikacije, vendar je v to kategorijo običajno razvrščeno vse, kar mora na paleto.

 

Glede na izbrano storitev je lahko za velike pošiljke zahtevana pristojbina za preseganje dimenzij. Pri storitvah Economy to velja za pošiljke, katerih dimenzije presegajo 2,4 x 1,2 x 1,8 m. Za storitve Express so te mere 1,2 x 1,2 x 1,5 m, pri pošiljanju po Sloveniji pa 2,4 x 1,2 x 1,5 m.

50 0 k >

Kaj je prevelika pošiljka?

Za vsak posamezni predmet, težji od 500 kg ali prevelik, da bi ga bilo mogoče dati na paleto, bo potrebna edinstvena rešitev, ki jo bo našla naša skupina strokovnjakov. Npr. dvižno blago, industrijska oprema.

Pošiljanje velikih ali težkih pošiljk z želeno hitrostjo

Economy Express

*Najboljša cena

Tistim, ki morajo uravnotežiti hitrost in proračun, Economy Express zagotavlja, da bo veliko in težko blago poslano, ne da bi bila s tem dosežena vaša skrajna meja.

Do 7000 kg

Express

*Hitrost

Ko je hitrost ključnega pomena, so storitve Express najboljša možnost za čim hitrejšo dostavo vašega velikega in težkega blaga v izbran namembni kraj, pa naj bo to pred 9., 10. ali 12. uro naslednji dan.

Do 500 kg

Posebne storitve

*Edinstvene pošiljke

Naj gre za letalski, morski ali cestni tovorni prevoz – oziroma za nujno pošiljko, ki mora biti dostavljena s posebnim vozilom –, se lahko zanesete na našo skupino strokovnjakov, ki bo našla ustrezno rešitev za vašo pošiljko.

Vse in karkoli

Pakiranje velikih ali težkih pošiljk

Težki paketi/škatle

Brez palete lahko sprejmemo pakete/škatle, ki tehtajo do 70 kg, vendar je izjemno pomembno, da vsi, ki so vpleteni v postopek pošiljanja, vedo, da gre za težko pošiljko. Označevanje škatel, težjih od 23 kg, z nalepko »HEAVY« (»Težko blago«) bo pomagalo zagotoviti varnost tistih, ki delajo z njimi.

Palete

Pravilno pakirana paleta ne zagotavlja samo stabilnosti in zaščite – z njo se izognete tudi dodatnim stroškom. Ker na končno ceno vplivata teža in prostornina, boste morda zaradi vsega, kar zavzame dodatni prostor ali vpliva na stabilnost pri zlaganju, plačali dodatek.

Pošiljke, ki presegajo omejitve

Če pošiljate pošiljko, ki je nepravilne oblike oziroma je težja od 500 kg, boste pri pakiranju in pošiljanju morda potrebovali nekaj pomoči. Za pomoč pri naslednjem koraku se prosimo obrnite na Oddelek za stike s strankami.

Naročanje prevzema

Ne glede na to, ali želite poslati paket, poln knjig, paleto opek ali celotno floto vozil, se pri pošiljanju težkih pošiljk lahko zanesete na nas.

 

 

 

Sledite svoji pošiljki

Ste se poslovili od težke ali velike pošiljke? Odlično! Prejemniku bo dostavljena, kot bi trenili.

Do takrat lahko svojo pošiljko spremljate tako, da v aplikacijo za sledenje pošiljk vnesete številko pošiljke. Ne glede na to, ali blago dostavljamo v sosednjo ulico ali na drugi konec sveta, imate lahko vedno pregled nad svojo pošiljko.