Какво представляват литиевите батерии?

Това са онези малки пакети с енергия, които ни помагат да поддържаме връзка със света. Презареждаемите (акумулаторни) литиево-йонни батерии захранват нашите лаптопи и мобилни телефони. Непрезареждаемите (еднократни) литиево-метални батерии захранват нашите часовници и дистанционните за колите.

Защо се считат за опасни товари?

С една дума? Пожар.

Все по-мощни, литиевите батерии са предназначени да поддържат непрекъснато работата на устройства в продължение на часове или дни. За да постигнат това, те съдържат високи нива на електрическа енергия. Ако бъдат опаковани неправилно или бъдат повредени при транспортирането, в литиевите батерии може да се получи късо съединение, което може да доведе до прегряване и възпламеняване.

 

Батериите с лошо качество и фалшивите батерии са най-рискови, защото не са преминали през необходимите строги тестове.

Къде могат да се открият литиеви батерии?

Топ 10 на най-популярните пратки, съдържащи литиеви батерии, са:

1. Лаптопи и таблети

2. iPhonе и iPad устройства

3. Мобилни телефони

4. Измервателни уреди

5. Медицински изделия

6. Ховърбордове

7. Електрически велосипеди

8. Електрически инструменти

9. Автоматизирани външни дефибрилатори

10. Дронове

Къде мога да намеря повече информация?

Можете да изтеглите в PDF пълното ни ръководство за изпращането на литиеви батерии. Като алтернатива, можете просто да се свържете с нас.

Чия отговорност е всичко това?

Отговорност на изпращача е да гарантира, че опасните товари са правилно декларирани, опаковани и етикетирани с правилната документацията за страниата на произход, транзит и местоназначение.

 

Това, което можем да направим, е да Ви улесним възможно най-много при спазването на тези правила. С малко екипна работа ще изпратим Вашите опасни товари за нула време.

Някакви въпроси?

Ако имате някакви съмнения относно това, дали пратката Ви е класифицирана като опасен товар или не, просто се свържете с нашите експерти от отдел "Обслужване на клиенти", чрез бутона по-долу. Те са на разположение, за да отговорят на всички Ваши въпроси относно опасните товари – и ще Ви преведат през процеса по изпращане.