TNT OAE печели наградата CIPS за корпоративна социална отговорност

20 май 2015 г.

TNT ОАЕ e носителят на наградата CIPS за 2015 г. в Близкия изток за най-висок принос към корпоративната социална отговорност

TNT ОАЕ има удоволствието да получи наградата на Дипломирания институт за поръчки и доставки (CIPS) за 2015 година за корпоративната социална отговорност в Близкия Изток. Тази награда признава усилията на TNT за постигане на по-безопасни работни практики и целите за намаляване на вредните емисии от горивата.

 

Г-н Тураб Рахман, Оперативен директор на TNT ОАЕ каза: "Днес, 90% от нашия дизелов автопарк в ОАЕ се движи на биодизел. Тази инициатива ни позволи да разчитаме по-малко на изкопаеми горива, което носи ползи за околната среда и допринесе за намаляване на разходите за TNT ОАЕ с 13,5% за една година."

 

Пилотното проучване започна през юни 2013 г. и беше реализирано една година по-късно. Биодизеловото гориво B5 - който е олио, смесено с петролния дизел произвежда десет пъти по-малко вредни парникови газове в сравнение с обикновения дизел. Това намалява емисиите на частици въглероден диоксид и въглеводороди. При смяна на биодизел 5, TNT ОАЕ се очаква да намали въглеродните емисии с около 32 тона годишно на базата на неговите нормални нива на потребление на гориво.

 

Спестените парични средства са инвестирани обратно в обучение на шофьорите и куриерите на TNT за безопасно и екологично шофиране. Като цяло, това поддкрепя по-обширния план на ОАЕ за окуражаване използването на алтернативни горива и дава тласък на националните цели на държавата за опазване на околната среда.

 

При връчването на наградата, журито коментира: "Целите на TNT за подкрепа на Националната зелена програма включваха по-безопасни работни практики и цели за намаляване на вредните емисии от горивата на техните транспортни средства. С наличието на ясни цели и добро планиране, те бяха в състояние да въведат разширено интензивно обучение на своите шофьори и използването на алтернативни горива, които вече са запазен модел за най-добри практики".

 

CIPS - международна организация, обслужваща професията на поръчките и доставките, е посветена на популяризирането на добри практики и предлага широка гама от услуги в полза на членовете и на по-широкото бизнес общество, включително квалификация, образование и обучение.