Eвропейската комисия одобрява безусловно придобиването на TNT Express от FedEx

Съвместно прессъобщение от FedEx Corporation, FedEx Acquisition B.V. и TNT Express N.V., 8 януари 2016 г.

Корпорация FedEx (FedEx) (NYSE: FDX), FedEx Acquisition B.V. (Предложителят) и TNT Express (TNT Express) с настоящото обявяват съвместно, че са получили безусловното одобрение на Европейската комисия във връзка с Офертата. След направеното задълбочено проучване, Европейската комисия заключи, че сделката не поражда никакви проблеми, свързани с конкуренцията.

 

„Изключително сме доволни, че получихме безусловното одобрение на Европейската комисия – каза Дейвид Бинкс, регионален президент на FedEx Express за Европа. – Вярваме, че сливането на TNT Express и FedEx ще донесе значителна стойност за служителите, клиентите и акционерите на двете дружества.“

FedEx и TNT Express продължават да работят конструктивно с регулаторните органи, за да получат одобрение и за сделката и в останалите юрисдикции, вкл. Бразилия и Китай. FedEx и TNT Express се движат по план и очакват сделката да бъде финализирана през първата половина на календарната 2016 година.

Това е съвместно прессъобщение от FedEx Corporation, FedEx Acquisition B.V. и TNT Express N.V. в съответствие с разпоредбите на член 5:25и, параграф 2 от Холандския закон за финансов надзор (Wet оп хет Financieel Toezicht, на DFSA) и член 4, параграф 3, от Наредбата за обществени предложения за придобиване (Besluit Openbare Biedingen WFT, Указът) във връзка с препоръчаната публична оферта от FedEx Acquisition B.V. за всички издадени и неизплатени обикновени акции от капитала на TNT Express N.V., включително всички американски депозитарни акции, представляващи обикновена акции (Офертата). Това изявление не представлява оферта или каквото и да е предложение за закупуване всички ценни книжа на TNT Express N.V. Офертата е направена единствено в съответствие с документа, съдържащ офертата, от дата 21 август 2015 г. (Документната оферта), одобрен от Холандската служба за надзор на финансовите пазари (Autoriteit Financiële Markten) (AFM). Всички условия, които не са дефинирани в това прессъобщение, ще имат значението, както е представено в документната оферта.

За корпорация FedEx:

FedEx предоставя на клиентите и бизнеса по целия свят широка гама от транспортни услуги, електронна търговия и бизнес услуги. С годишни приходи от 48 милиарда долара, компанията предлага интегрирани бизнес приложения чрез опериращи компании, които са конкуриращи се и едновременно с това управлявани в сътрудничество, под уважаваната марка FedEx. Редовно класиран сред най-уважаваните и надеждни работодатели в света, FedEx вдъхновява своите над 340 000 служители да продължат да бъдат „абсолютно, категорично“ фокусирани върху безопасността, най-високите етични и професионални стандарти и потребностите на своите клиенти и обществеността. 

За повече информация, моля посетете уебсайта на Fedex или се свържете с:

 

Контакти:

Връзки с медиите: 

Patrick Fitzgerald
Phone +1 901 818 7300
Email: patrick.fitzgerald@fedex.com

 

Връзки с медиите – Европа:

Uneke Dekkers/Vivian ten Have
Citigate First Financial
Phone +31 (0) 20 575 40 10
Mobile +31 (0) 6 50261626 / +31 (0) 6 46233900

 

FedEx – Връзки с инвеститорите:

Mickey Foster
Phone +1 901 818 7468
Email: mickey.foster@fedex.com

 

За TNT

TNT е една от най-големите международни компании за експресни доставки. Ежедневно TNT транспортира близо милион документи, колети и палетизирани товари. Компанията управлява въздушни и сухопътни транспортни мрежи в Европа, Близкия изток и Африка, азиатската част на Тихия океан и Америка. Приходите на TNT за 2014 г. са в размер на 6,7 милиарда евро. Повече за компанията можете да намерите на корпоративния ни уебсайт www.tnt.com/corporate.

 

Контакти:

Връзки с инвеститорите

Gerard Wichers

Phone: +31 (0)88 393 9500

Email: gerard.wichers@tnt.com

 

Връзки с медиите:

Cyrille Gibot

Mobile: +31 (0)65 113 3104

Email: cyrille.gibot@tnt.com