Планирано придобиване на TNT от FedEx - актуализация

31 юли 2015 г.

TNT взе предвид решението на Европейската комисия да инициира втори етап на прегледа на предложеното придобиване на компанията от FedEx. Фаза II на анализа на ЕК е част от обичайния процес на проучване на Комисията.

Както бе обявено през април 2015 г., FedEx и TNT очакват сделката да приключи през първата половина на 2016 г.

 

TNT очаква предвиденото придобиване да премине успешно. Компанията ще продължи да си сътрудничи с FedEx и Европейската комисия за положителния изход на сделката.

След като сливането на FedEx и TNT стане факт, това ще донесе ползи за всички заинтересовани страни. Сливането цели да осигури достъп на потребителите на услугата до подобрена, интегрирана и глобална мрежа, комбинирайки силните европейски възможности на TNT и силата на FedEx в други региони на глобално ниво, включително Северна Америка и Азия. Клиентите на TNT ще имат и достъп до портфолиото от решения на FedEx, включващи експресни въздушни услуги, спедиция, логистика и цялостно наземно обслужване чрез железопътен, морски и шосеен транспорт.

По време на процеса по одобряване на прехвърлянето, TNT остава фокусирана върху изпълнението на своята Outlook стратегия, отговаряща на поставените цели на компанията в Деня на капиталовите пазари (Capital Markets Day) – 18 февруари 2015 г. TNT остава посветена на това да предоставя отлични услуги на своите клиенти.

 

За TNT:

TNT е една от най-големите международни компании за експресни доставки. Ежедневно TNT транспортира близо милион документи, колети и палетизирани товари. Компанията управлява въздушни и сухопътни транспортни мрежи в Европа, Близкия изток и Африка, азиатската част на Тихия океан и Америка. Приходите на TNT за 2014 г. са в размер на 6,7 милиарда евро. Повече за компанията можете на намерите на корпоративния ни уебсайт http://www.tnt.com/corporate.

 

TNT връзки с медиите:

Cyrille Gibot

Mobile: +31 (0)651 133 104 / Phone: +31 (0)88 393 9390

Email: cyrille.gibot@tnt.com

 

TNT връзки с инвеститорите:

Gerard Wichers

Phone: +31 (0)88 393 9500

Email: gerard.wichers@tnt.com