Планирано придобиване на TNT от FedEx - актуализация

31 юли 2015 г.

-

TNT взе предвид решението на Европейската комисия да инициира втори етап на прегледа на предложеното придобиване на компанията от FedEx. Фаза II на анализа на ЕК е част от обичайния процес на проучване на Комисията.

Както бе обявено през април 2015 г., FedEx и TNT очакват сделката да приключи през първата половина на 2016 г.

TNT очаква предвиденото придобиване да премине успешно. Компанията ще продължи да си сътрудничи с FedEx и Европейската комисия за положителния изход на сделката.

След като сливането на FedEx и TNT стане факт, това ще донесе ползи за всички заинтересовани страни. Сливането цели да осигури достъп на потребителите на услугата до подобрена, интегрирана и глобална мрежа, комбинирайки силните европейски възможности на TNT и силата на FedEx в други региони на глобално ниво, включително Северна Америка и Азия. Клиентите на TNT ще имат и достъп до портфолиото от решения на FedEx, включващи експресни въздушни услуги, спедиция, логистика и цялостно наземно обслужване чрез железопътен, морски и шосеен транспорт.

По време на процеса по одобряване на прехвърлянето, TNT остава фокусирана върху изпълнението на своята Outlook стратегия, отговаряща на поставените цели на компанията в Деня на капиталовите пазари (Capital Markets Day) – 18 февруари 2015 г. TNT остава посветена на това да предоставя отлични услуги на своите клиенти.

За TNT:

TNT е една от най-големите международни компании за експресни доставки. Ежедневно TNT транспортира близо милион документи, колети и палетизирани товари. Компанията управлява въздушни и сухопътни транспортни мрежи в Европа, Близкия изток и Африка, азиатската част на Тихия океан и Америка. Приходите на TNT за 2014 г. са в размер на 6,7 милиарда евро. Повече за компанията можете на намерите на корпоративния ни уебсайт http://www.tnt.com/corporate.

TNT връзки с медиите:

Cyrille Gibot

Mobile: +31 (0)651 133 104 / Phone: +31 (0)88 393 9390

Email: cyrille.gibot@tnt.com

TNT връзки с инвеститорите:

Gerard Wichers

Phone: +31 (0)88 393 9500