TNT с нова услуга за температурно-контролирани доставки

14/04/2016 г.

14 април 2016 г., Амстердам, Холандия – Компанията за експресни доставки TNT подписа договори за предоставяне на температурно-контролирани доставки с две глобални компании. Новите клиенти, които ще използват услугата Medpak VI°C, която официално стартира този месец, са водеща компания за клинични изпитвания и световна биотехнологична компания.

 

Услугата се нарича Medpak VI°C, защото гарантира температурното отклонение по време на транспортирането да бъде максимум 1°C.

 

Строгите правила за безопасност на пациентите и нарастването на употребата на биологичните лекарства увеличават нуждата от доказани логистични решения в хладилната верига, но те често се предоставят на по-висока цена от специализирани фирми, които нямат собствена мрежа за доставки.

 

С Medpak VI°C, TNT предлага цялостно решение, което съчетава висококачествени услуги за доставка в температурно-контролирани опаковки с комфорта на силно развитите въздушна и сухопътна мрежа на експресния доставчик. Новата услуга идва в комплект с решения за електронно проследяване и наблюдение на пратките, за да се гарантира правилното управление на хладилната верига.

 

В центъра на Medpak VI°C е патентованата технология за хладилни опаковки на немската компания va-Q-tec. За да се поддържа постоянна температура с минимални отклонения, в опаковките се използват термоактивни агрегатнопроменливи материали (PCM) и вакуум изолационни панели. Отговарящи на най-високите стандарти за качество по GDP (Good Distribution Practice), в опаковките пратките се поддържат охладени, с контролирана температура на околната среда или замразени за повече от 96 часа.

 

TNT предоставя специалните опаковъчни кашони на база наем в една посока, транспортира температурно чувствителните материали и взима обратно празните кашони след доставката на получателя. Получателите от своя страна могат да бъдат болници, клиники, лекари, производители или дистрибутори на фармацевтични продукти. Новата услуга дава възможност на производителите в сферата на здравеопазването да възложат цялостната грижа за опаковането, създаването на нужните температурни условия, транспортирането и връщането на опаковката на своите пратки на един глобален транспортен интегратор.

 

„Изпращачите на опаковки от термоактивни агрегатнопроменливи материали за многократно използване сега могат значително да понижат разходите за следене и изпълнение на качеството, като същевременно се намаляват и рисковете, свързани с поддържането на температурата в хладилната верига за доставки. С Medpak VI°C TNT отговаря на нуждата от баланс между качество и цена, който търсят клиентите на компанията от сферата на биологичните науки и медицинската и фармацевтична индустрия, каза Кейти О’Брайън, индустриален директор „Здравеопазване“ в TNT.

 

Здравеопазването е приоритетна индустрия за Outlook стратегията на TNT за трансформация на компанията.

 

– КРАЙ –

За TNT

TNT е една от най-големите международни компании за експресни доставки. Ежедневно TNT транспортира близо милион документи, колети и палетизирани товари. Компанията управлява въздушни и сухопътни транспортни мрежи в Европа, Близкия изток и Африка, азиатската част на Тихия океан и Америка. Приходите на TNT за 2015 г. са в размер на 6,9 милиарда евро.Повече за компанията можете на намерите на корпоративния ни уебсайт www.tnt.com/corporate

Контакти:


TNT връзки с медиите:


Cyrille Gibot

Mobile: +31 (0)651 133 104 / Phone: +31 (0)88 393 9390
Email: cyrille.gibot@tnt.com

TNT връзки с инвеститорите:


Gerard Wichers

Phone: +31 (0)88 393 9500
Email: gerard.wichers@tnt.com

За повече информация и запитвания за TNT в България, моля, свържете се с:

Камелия Игнатова

Маркетинг & PR координатор
Тел. +359 2 9339 107 Мобилен: +359 888 660023
Email: kamelia.ignatova@tnt.com

или M3 Communications Group, Inc., тел. 02 / 818 70 10.

За снимки, видео и последни новини от TNT, моля, посетете корпоративния онлайн медия център.

Последвайте ни в Twitter: @TNTMediaHub