TNT ТРАНСПОРТИРА ЧЕРЕПА НА ТИРАНОЗАВЪР РЕКС В ЕВРОПА

5 ЮНИ 2015 Г., АМСТЕРДАМ, ХОЛАНДИЯ

TNT транспортира безопасно череп на Тиранозавър рекс, който е собственост на Центъра по биоразнообразие „Натуралис“ (Холандия), от Института по геоложки изследвания „Блек Хилс“ в Южна Дакота, САЩ, до Центъра за научни изследвания Рентгенова техника (EZRT) „Фраунхофер“ във Фюрт, Германия.

Добре запазеният череп е на женски Тиранозавър рекс на 66 млн. години, намерен при разкопки в Монтана, САЩ, през 2013 г. и станал собственост на „Натуралис“ през 2014 г. Самият скелет ще бъде изложен в Центъра по биоразнообразие в холандския град Лайден през септември 2016 г.

 

Във „Фраунхофер“ праисторическият череп ще бъде изследван със скенер с висока резолюция, проектиран да осигурява детайлни 3D структурни изображения. Центърът по биоразнообразие „Натуралис“ и Центърът за научни изследвания Рентгенова техника (EZRT) „Фраунхофер“ ще представят резултатите от изследването по-късно този месец.

 

TNT ще транспортира експоната обратно до САЩ в края на тази седмица.

 

Черепът, тежащ 690 килограма, измина цели 7800 км от САЩ в дървен сандък с дължина 1,90 м, подготвен много внимателно и запечатан добре. TNT превози черепа на разстояние от 2785 км от Южна Дакота до летище „Джон Ф. Кенеди“, Ню Йорк, след което го транспортира с Боинг 747 до въздушния хъб на TNT в Лиеж, Белгия, и от там го превози с камион до Фюрт. По време на пътуването редовно бе докладвано за състоянието на черепа. По пътя си обратно експонатът ще направи спирка в Амстердам, за да участва в национално телевизионно шоу. Брандираният специално за събитието камион на TNT е оборудван с технология от последно поколение за проследяване и се кара от „спецшофьори“ от отдел „Специални услуги“ на компанията.

 

„Горди сме от възможността да помогнем на Центъра по биоразнообразие „Натуралис“ при пренасянето на този рядък скелет на Тиранозавър рекс в Европа – сподели Грант Кохрейн, директор на международен отдел „Специални услуги“ на TNT. В TNT имаме нужните опит и компетентност, свързани с пренасянето на много специални товари. Това обаче е нашата първа възможност да транспортираме праисторически експонат с такава висока научна стойност.“

 

За повече информация относно Тиранозавър рекс, собственост на Центъра по биоразнообразие „Натуралис“, посетете: http://www.naturalis.nl/en/

 

За TNT
TNT е една от най-големите международни компании за експресни доставки. Ежедневно TNT транспортира близо милион документи, колети и палетизирани товари. Компанията управлява въздушни и сухопътни транспортни мрежи в Европа, Близкия изток и Африка, азиатската част на Тихия океан и Америка. Приходите на TNT за 2014 г. са в размер на 6,7 милиарда евро. Повече за компанията можете на намерите на корпоративния ни уебсайт www.tnt.com/corporate.

 

За ТNТ България
Подразделението на ТNТ в България е основано на 22.12.1995 г. и вече 19 години успешно работи на българския пазар, предлагайки най-обширната гама от експресни транспортни услуги за доставка на документи, колети и карго товари до и от над 200 страни по света и на територията на цяла България. Повече информация за TNT България може да бъде намерена на https://www.tnt.com/bg.

 

За повече информация и запитвания за TNT в България, моля, свържете се с:

 

Камелия Игнатова
Маркетинг & PR координатор
Тел. +359 2 9339 107
Мобилен: +359 888 660023
Email: kamelia.ignatova@tnt.com

 

или M3 Communications Group, Inc., тел. 02 / 818 70 10.

 

За снимки, видео и последни новини от TNT, моля, посетете корпоративния онлайн медия център на TNT: http://www.tnt.com/corporate/en/site/home/press/presslibrary.html
Последвайте ни в Twitter: @TNTMediaHub