TNT РАЗШИРЯВА ПОКРИТИЕТО НА МЕЖДУНАРОДНИТЕ СИ ЕКСПРЕСНИ УСЛУГИ В ИСПАНИЯ

08 ЮНИ 2016 Г., АМСТЕРДАМ, ХОЛАНДИЯ

Услугата доставка на следващия ден на компанията вече покрива 90% от бизнеса в страната

8 юни 2016 г., Амстердам, Холандия – TNT разширява покритието на международните си експресни услуги в Испания, като предлага доставка на следващия ден от и до 1300 нови пощенски кода. Благодарение на разрастването си, TNT вече покрива 90% от бизнес доставките за страната.

 

Разширението се осъществи на база направените неотдавна оперативни подобрения в мрежата на TNT в Испания, сред които са въвеждане на допълнителни транспортни средства и курсове за взимане и доставка на пратките, допълнителни директни сухопътни маршрути, както и отварянето на новия международен транзитен хъб на TNT в Мадрид.

 

„Ние от TNT разбираме, че нашите клиенти се нуждаят от още по-голямо удобство, съчетано с гарантирано високо ниво на обслужването. Настоящето разширение в предлаганите от нас услуги е доказателство,че пазарът в Испания, която е една от най-бързо развиващите се икономики в Европа, продължава да бъде наш приоритет“ каза Кристоф Бостулер, старши вицепрезидент за Южна Европа.

 

Международният валутен фонд очаква през тази година БВП на Испания да нарасне с 2,6%, което е над средните за Еврозоната 1.5%[1]. Данните от испанските митници показват увеличение от 3,7% на вноса през 2015 г., което се дължи на възстановяването на вътрешното търсене. Испания внася стоки с висока стойност, като например промишлена техника, автомобили, медицинско и електронно оборудване, както и фармацевтични продукти – сектори, които използват експресни услуги за доставка.

 

Разширеното покритие на услугата доставка на следващия ден включва Малага, Албасете, Бадахос, Касерес, Реал, Толедо, Бургос, Валядолид, Хирона, Гранада, Уелва, Уеска, Ла Коруня, Алмерия, Леон, Саламанка, Луго, Мурсия, Оренсе, Кордоба, Астурия, Паленсия, Тарагона, Кадис и Кантабрия.

 

_________________________________________________________

 

[1] Източник: Международен валутен фонд | Световен икономически обзор | април 2016

 

– КРАЙ –

 

За TNT Express

 

TNT Express е една от най-големите световни компании за експресни доставки. Ежедневно TNT транспортира близо милион пратки – документи, колети и палетизирани товари. Компанията предлага сухопътни и въздушни доставки от и за Европа, Близкия изток и Африка, азиатската част на Тихия океан, Северна и Южна Америка. Приходите на TNT за 2015 г. са в размер на 6.9 милиарда евро.

 

Повече за компанията можете на намерите на корпоративния ни уебсайт www.tnt.com/corporate.

 

Контакти:

 

TNT връзки с медиите:

 

Cyrille Gibot

 

Mobile: +31 (0)65 113 3104

 

Email: cyrille.gibot@tnt.com

 

TNT връзки с инвеститорите:

 

Gerard Wichers

 

Phone: +31 (0)88 393 9500

 

Email: gerard.wichers@tnt.com

 

За повече информация и запитвания за TNT в България, моля, свържете се с:

 

Камелия Игнатова

 

Маркетинг & PR координатор

 

Тел. +359 2 9339 107

 

Мобилен: +359 888 660023

 

Email: kamelia.ignatova@tnt.com

 

или M3 Communications Group, Inc., тел. 02 / 818 70 10.