TNT ПОДОБРЯВА ОБСЛУЖВАНЕТО СИ НА СКАНДИНАВСКИТЕ ПАЗАРИ

16 СЕПТЕМВРИ 2015 Г., АМСТЕРДАМ, ХОЛАНДИЯ

TNT предоставя по-добри международни експресни услуги за доставка до скандинавските страни чрез подобрени въздушни връзки с Швеция и Финландия и увеличаване на капацитета на услугата „доставка в последна миля“ в големите бизнес центрове.

С тези подобрения, влезли в сила през август и началото на септември, TNT разширява покритието на своите международни сутрешни услуги с гарантиран час на доставка (9:00 Express, 10:00 Express 12:00 Express и 12:00 Economy Express) в Швеция, Дания, Норвегия и Финландия. TNT вече може да обслужва с 15% повече пощенски кодове и 34% повече фирми в региона до обяд на следващия работен ден. Компаниите, ползващи услуги по внос или износ от скандинавските държави, могат да се възползват от повече възможности за доставка за спешните си пратки и товари.

 

По-конкретно, TNT добави и/или подобри покритието на услугите си преди 12:00 ч. в градове като Стокхолм, Гьотеборг и Малмьо в Швеция, Орхус и Йоребру в Дания, Осло и Ставангер в Норвегия, както и Хелзинки във Финландия.

 

„Увеличихме броя на локациите за нашите международни доставки и сутрешните доставки на следващия ден в скандинавските страни, за да помогнем на нашите клиенти, които се нуждаят от скорост и сигурност. Тези най-нови подобрения са част от Outlook стратегията на TNT за засилване на позициите ни в Европа“, каза Ян Клаф, управляващ директор на подразделението TNT International Europe.

 

Разширяването стана възможно благодарение на скорошните оперативни подобрения на сухпътните и въздушните мрежи на TNT. От 7 септември TNT въведе отново полетите от Лиеж до Стокхолм (летище ARN) и Йоребру (летище ORB). Маршрутът се обслужва пет пъти седмично с Боинг 737 и дава възможност за по-ранно пристигане на пратки по внос и по-късен час за събиране на пратки по износ в сравнение с предишния полет на TNT до летище „Вестерос“. По-рано тази година, отново в Швеция, TNT избра нови партньори за дистрибуция, за да ускори доставките във и около Стокхолм, Малмьо и Йоребру.

 

Във Финландия всекидневните товарни полети на TNT от Лиеж до Турку с Боинг 737 вече ще имат едно спиране в Хелзинки. Така TNT ще достига столицата три часа по-рано, отколкото преди, и ще предложи повече възможности за сутрешна доставка в района. Полетът продължава до Турку сутринта и се връща в Лиеж през нощта. В резултат на промяната, TNT подобри и възможностите си за събиране и доставки на пратки в Хелзинки.

 

В Дания TNT увеличи своите възможности за взимане и доставки на пратки в областите на Копенхаген и Орхус, така че да могат да се доставят повече пратки преди 12:00 часа. TNT направи същото в Норвегия в областите на Осло и Ставангер.

 

-КРАЙ-

 

За TNT

 

TNT е една от най-големите международни компании за експресни доставки. Ежедневно TNT транспортира близо милион документи, колети и палетизирани товари. Компанията управлява въздушни и сухопътни транспортни мрежи в Европа, Близкия изток и Африка, азиатската част на Тихия океан и Америка. Приходите на TNT за 2014 г. са в размер на 6,7 милиарда евро. Повече за компанията можете на намерите на корпоративния ни уебсайт www.tnt.com/corporate

 

За ТNТ България

 

Подразделението на ТNТ в България е основано на 22.12.1995 г. и вече 19 години успешно работи на българския пазар, предлагайки най-обширната гама от експресни транспортни услуги за доставка на документи, колети и карго товари до и от над 200 страни по света и на територията на цяла България. Повече информация за TNT България може да бъде намерена на http://www.tnt.com//bg

 

Контакти:

 

TNT връзки с медиите - централен офис:

 

Cyrille Gibot

 

Mobile: +31 (0)651 133 104 / Phone: +31 (0)88 393 9390

 

Email: cyrille.gibot@tnt.com

 

TNT връзки с инвеститорите:

 

Gerard Wichers

 

Phone: +31 (0)88 393 9500

 

Email: gerard.wichers@tnt.com

 

За повече информация и запитвания за TNT в България, моля, свържете се с:

 

Камелия Игнатова

 

Маркетинг & PR координатор

 

Тел. +359 2 9339 107

 

Мобилен: +359 888 660023

 

Email: kamelia.ignatova@tnt.com

 

или

 

M3 Communications Group, Inc., тел. 02 / 818 70 10.

 

За снимки, видео и последни новини от TNT, моля, посетете корпоративния онлайн медия център на TNT: http://www.tnt.com/corporate/en/site/home/press/presslibrary.html

 

Последвайте ни в Twitter: @TNTMediaHu