Προετοιμασία κιβωτίων

Πώς να αποφεύγετε ζημιές και καθυστερήσεις

Μικρές λεπτομέρειες σχετικά με τη συσκευασία των εμπορευμάτων σας μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στην αποστολή σας ή να την καθυστερήσουν. Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να διασφαλίσετε ότι κάθε κιβώτιο που αποστέλλετε φτάνει στην ώρα του και σε άψογη κατάσταση.

Οδηγός για ανθεκτικότερα κιβώτια

1. Επιλέξτε ποιότητα

Τα μεταχειρισμένα κιβώτια είναι λιγότερο ανθεκτικά. Βεβαιωθείτε σας το κιβώτιο σας είναι σκληρό και στεγνό, δεν έχει τρυπηθεί και δεν έχει υποστεί σύνθλιψη.

2. Αποφύγετε την ύπαρξη κενού χώρου

Η υπερβολική χρήση προστατευτικού υλικού μέσα στη συσκευασία μειώνει τη δυνατότητα στοίβαξης των κιβωτίων. Αποφεύγετε κιβώτια που είναι πάρα πολύ μεγάλα για το περιεχόμενό τους και απαιτούν υπερβολική ποσότητα προστατευτικού υλικού. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος σύνθλιψης τους.

3. Βαριά κιβώτια

Δεχόμαστε κιβώτια μέχρι 70 κιλά χωρίς παλέτα, αλλά αν το κιβώτιο ζυγίζει πάνω από 30 κιλά, ενδέχεται να ισχύουν επιπλέον χρεώσεις. Τοποθετήστε μια ετικέτα με την επιγραφή "HEAVY" σε κιβώτια άνω των 23 κιλών. 

2 3 - 7 0 kg

 

4. Σφραγίστε αποτελεσματικά

Χρησιμοποιήστε κατάλληλη ταινία συσκευασίας και σχηματίζοντας ένα H στην πάνω και την κάτω επιφάνεια του κιβωτίου. Μην χρησιμοποιείτε κορδόνι ή σχοινί. Εάν το κιβώτιο σας είναι βαρύ, εξετάστε το ενδεχόμενο να το δέσετε με ιμάντες.

5. Τοποθετήστε ευδιάκριτες ετικέτες

Αφαιρέσετε τις παλιές ετικέτες. Προσθέστε νέες ετικέτες στο πάνω μέρος, έτσι ώστε ο γραμμωτός κώδικας να είναι επίπεδος (να μην είναι διπλωμένος στην άκρη). Τοποθετήστε ένα αντίγραφο της ετικέτας στο εσωτερικό του κιβωτίου.

Μέγιστες διαστάσεις

Economy express

2,4 x 1,2 x 1,8 μ.
1.000 κιλά/τεμάχιο
7.000 κιλά/αποστολή

Express

2,4 x 1,2 x 1,5 μ.
500 κιλά/τεμάχιο
500 κιλά/αποστολή

Τα καταφέρατε!

Προσοχή κατά τη συσκευασία

Η συσκευασία σας πρέπει να πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις μας.