Προετοιμασία παλετών

Πως να διασφαλίσετε ανθεκτικότητα και σταθερότητα

Η άψογη παλέτα δεν προσφέρει μόνο σταθερότητα και προστασία. Με τη σωστή συσκευασία αποφεύγετε και τα επιπρόσθετα κόστη. Καθώς οι χρεώσεις μας βασίζονται σε έναν συνδυασμό βάρους και όγκου, οτιδήποτε καταλαμβάνει επιπλέον χώρο ή καθιστά την παλέτα σας μη στοιβάξιμη μπορεί να οδηγήσει σε επιβαρύνσεις.

Οδηγός για άψογες παλέτες

1. Στοιβάξτε σε στήλες

Με τις στήλες διασφαλίζεται μέγιστη ανθεκτικότητα κατά τη στοίβαξη. Αν τα περιεχόμενα είναι σκληρά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 'σύστημα πλινθοδομής' για αυξημένη σταθερότητα.

2. Μην υπερβαίνετε τις διαστάσεις της παλέτας

Τα αντικείμενα θα πρέπει να ταιριάζουν ακριβώς στην παλέτα, χωρίς να προεξέχουν από τις άκρες. Αν και δεχόμαστε παλέτες με αντικείμενα που προεξέχουν, προτιμώνται τα φορτία που ταιριάζουν ακριβώς στην παλέτα, καθώς μειώνεται ο κίνδυνος ζημιών.

3. Φροντίστε η πάνω επιφάνεια να είναι επίπεδη

Όταν η επάνω επιφάνεια είναι επίπεδη, η παλέτα είναι ανθεκτική, συμπαγής και στοιβάξιμη. Ισχύει επιβάρυνση για τις μη στοιβάξιμες παλέτες.

4. Ασφαλίστε τη συσκευασία με ταινίες δεματοποίησης ή περιτύλιγμα

Χρησιμοποιήστε ταινίες δεματοποίησης ή/και περιτυλίξτε τα αντικείμενα πάνω στην παλέτα με εκτατή μεμβράνη ώστε να μην μπορούν να μετακινηθούν από τη θέση τους. Θα πρέπει να περιτυλίξετε μαζί και την ίδια την παλέτα.

5. Χρησιμοποιήστε σαφή σήμανση

Οι παλέτες στοιβάζονται για τη μεταφορά, επομένως οι ετικέτες πρέπει να επικολλούνται στην πλαϊνή πλευρά (όχι στην επάνω επιφάνεια).

Μια άψογη παλέτα

Προσοχή κατά τη συσκευασία

Η συσκευασία σας πρέπει να πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις μας.