Paletták előkészítése

Hogyan biztosíthat megfelelő teherbírást és stabilitást?

A tökéletes paletta nem csak a stabilitás és a biztonság szempontjából fontos. A megfelelő paletta összeállításával költséget is megtakaríthat. Mivel díjaink kiszámításakor a küldemény tömegét és térfogatát is figyelembe vesszük, ha valami több helyet foglal, vagy a paletta nem halmozható, különdíjat számíthatunk fel.

Útmutató a tökéletes palettákhoz

1. Rakodjon oszlopokba!

Az egymás tetejére rakott paletták biztosítják a teherbírást. Ha a paletták tartalma merev, a még nagyobb stabilitás érdekében úgy helyezze őket egymásra, mint a kőműves a téglákat.

2. Semmi se lógjon túl!

Az áruk merőlegesen illeszkedjenek a paletta széléhez, és ne lógjanak túl azon! Nem fogadunk el olyan palettát, amelyről lelóg az áru.

3. Maradjon lapos!

A paletta felső felülete legyen sík, teherbíró és halmozható. A nem halmozható paletták után különdíjat számítunk fel.

4. Rögzítse őket pántolással és/vagy fóliázással!

Mindkét oldalról két pánttal és/vagy fóliázással gondoskodjon arról, hogy az áruk ne mozduljanak el! A pántokat és a fóliát rögzítse a palettához is.

5. A címkézés legyen egyértelmű!

A címkéket oldalra, és ne felülre rögzítse, mivel további palettákat pakolhatunk az Ön palettájára! A nem halmozható palettákat címkével vagy kúppal kell ellátni! 

 

Profi tipp: Halmozható paletták esetében a címke egy példányát helyezze el a palettán lévő egyik doboz belsejében is. A szabálytalan alakú árukat tartalmazó, nem halmozható paletták esetében rögzítse a címkét az egyik árun! Ha az árukat befóliázza, a címkét még fóliázás előtt helyezze el az árun!

A tökéletes paletta

Ezekre figyeljen csomagolás közben!

A csomagolásnak meg kell felelnie alapkövetelményeinknek!