Szabálytalan alakú küldemények előkészítése

Hogyan gondoskodhat a biztonságos szállításról?

A nagy, nehéz vagy szabálytalan alakú áruk csomagolása és kezelése a szokásosnál nagyobb odafigyelést igényel. Ezeket a küldeményeket gyakran nem lehet a szállítás során egymásra halmozni vagy szállítószalagra helyezni. Emiatt különdíjat számíthatunk fel. Ha küldeménye különleges kezelést igényel, kérjük, forduljon munkatársainkhoz segítségért.

Útmutató a szabálytalan alakú árukhoz

Csövek

A nehéz hengereket pántolással rögzítse a palettához! Ügyeljen rá, hogy ne nyúljanak túl a paletta szélén, és a palettákat úgy pakolja meg, hogy egymásra lehessen azokat halmozni! A könnyebb, cső alakú küldeményeket háromszögletű szállítócsőbe is csomagolhatja.

Bontatlan áruk

A bontatlan árukat helyezze dobozba és/vagy pántolással rögzítse a palettához! Az esetlegesen kilógó éles peremeket párnázza ki! 

Éles/kiálló részek

Az éles részeket az áru dobozba helyezése előtt párnázza ki! A becsomagolt dobozból ne lógjon ki semmi, mert ez a küldemények halmozásánál sérülést okozhat. Szükség esetén használjon nagyobb dobozt vagy palettát!

Nehéz/nagy méretű áruk

A legnagyobb megengedett súly és méret szolgáltatásonként eltérő. A 2,4 x 1,2 x 1,5 métert (hosszúság x súly x magasság) vagy az 500 kg-t meghaladó küldemények esetén vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal.

240cm > 120cm > 150cm > 500 kg >

A küldemény címkézése

Az irányítócímkét, illetve a különleges kezelésre figyelmeztető címkéket lapos felületre rögzítse! Fán, gumin vagy szöveten használjon több ragasztószalagot, tűzőgépet vagy ragasztót a címkék rögzítéséhez! 

 

Profi tipp: A címke egy példányát helyezze el a doboz belsejében is! 

Biztonság

Ezekre figyeljen csomagolás közben

A csomagolásnak meg kell felelnie alapkövetelményeinknek.

További csomagolási útmutatók