Szabálytalan alakú küldemények előkészítése

Hogyan biztosíthatja küldeménye biztonságos szállítását?

A nagy méretű, nehéz vagy szabálytalan alakú küldeményeket különös gondossággal kell csomagolni és kezelni. Ezeket a küldeményeket gyakran nem lehet a szállítás során egymásra halmozni, vagy szállítószalagra helyezni. Ezért előfordulhat, hogy az ilyen küldemény után különdíjat kell fizetnie. Ha a küldemény különleges kezelést igényel, kérjük lépjen velünk kapcsolatba, hogy segíthessünk!

Útmutató a szabálytalan alakú küldeményekhez

Csövek

Kérjük, a nehéz hengereket pántolással rögzítse a palettához! Figyeljen arra, hogy ne nyúljanak túl a paletta szélén, és a palettákat úgy rakja meg, hogy egymásra lehessen pakolni őket! A könnyebb, cső alakú küldeményeket háromszögletű szállítócsőbe is csomagolhatja.

Küldemények doboz nélkül

Kérjük, a nagy méretű, be nem csomagolt küldeményeket pántolja a palettához! Ezután fából védőkeretet készíthet köréjük, vagy leboríthatja őket egy dobozzal. Az esetlegesen kilógó éles peremeket párnázza ki!

Éles/kiálló részek

Kérjük, az éles részeket a küldemény dobozba helyezése előtt párnázza ki! A becsomagolt dobozból semmi ne lógjon ki, mert ez a küldemények halmozásánál sérülésveszélyt okozhat. Szükség esetén használjon nagyobb dobozt vagy palettát!

Nehéz/nagy méretű küldemények

A küldemények maximális súlya és mérete a szolgáltatástól függően változik. Ha 2,4 m x 1,2 m x 1,5 m (H x Sz x M) méretet vagy 500 kg tömeget meghaladó küldeményt szeretne feladni, kérjük, lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal!

240cm > 120cm > 150cm > 500 kg >

Címkézés

A szállítási címke, illetve különleges kezelésre figyelmeztető címkéket lapos felületre rögzítse! Kérjük, a címkéket fára, gumira vagy szövetre külön ragasztószalaggal, kapcsokkal vagy ragasztóval rögzítse!

Megbízható és biztonságos

Mire figyeljen csomagolás közben?

A csomagolás feleljen meg az alapkövetelményeinknek!

Több csomagolási útmutató