A TNT export vámkezelésekre vonatkozó vámtájékoztatója

Minden küldeményt vámkezelni kell, amely elhagyja az EU területét.

Vámkezeléshez szükséges okmányok:

  1. Fuvarlevél: Ez a szerződés a feladó és a TNT között a fuvarozás teljesítésére.
  2. Kereskedelmi számla: A számlának meg kell felelnie az általános számlafeltételeknek. Például legyen rajta feladó, címzett, pontos árumegnevezés, egység ár, végösszeg, vámtarifaszám, aláírás/bélyegző.
  3. Export vámkezelési megbízás: A vámkezelési megbízásra azért van szükség, mert ezzel kapunk megbízást a vámkezelés fajtájáról. A vámhivatalnál ezzel igazoljuk, hogy jogszerűen kezdeményeztük a fuvarozásra átvett küldemény vámkezelését. Kérjük, pontosan töltse ki az „Export vámkezelési megbízás” nevű nyomtatvány rovatait! Egy rovatról egy kicsit bővebben: A VPID (vagy EORI-szám) egy vámhatósági ügyfél regisztrációs szám. Minden gazdálkodónak egyedi VPID-ja van, erre hivatkozva kezdeményezünk minden vámkezelést.
  4. T-okmány: Árutovábbítás alatt álló vámáru esetén T-okmány szükséges a küldemény vámhivatalok közötti szállításához. Ebben az esetben kérjük, írja a fuvarlevélre, hogy „vámáru – T-okmány”!

 

Kérjük a fenti okmányokat a küldeményfeladás napján küldje el a hu.export-import.group@tnt.com címre! Kérjük akkor is küldje el erre az e-mail címre az okmányokat, ha Önök végzik az export vámkezelést, és az erről kiállított KKO-val küldik az árut!
Amennyiben a fenti okmányok kitöltésével kapcsolatos kérdése van, forduljon bizalommal export-import ügyintézőinkhez!

Export és import témák